Primele detalii de la Comisia Europeană despre cum vor decurge călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul, explicate de Adina Vălean, comisarul pentru Transporturi

  • Chech in-ul la avion se va face în special online
  • La îmbarcare, se va respecta principiul distanţării
  • În trenuri, pasagerii vor purta mască şi vor exista scaune goale
2412 afișări
Imaginea articolului Primele detalii de la Comisia Europeană despre cum vor decurge călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul, explicate de Adina Vălean, comisarul pentru Transporturi

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi - Primele detalii despre cum vor decurge călătoriile cu avionul, trenul, autobuzul

Nu există o data certă la care călătoriile se vor extinde în Uniunea Europeană, dar se poate preciza cum vom călători, adică în ce condiţii putem folosi toate mijloacele de transport în siguranţă, pe cât posibil, a spus Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi.  
 
Aceasta a oferit detalii despre cum vor decurge călătoriile cu avionul, autobuzul şi maşina personală. 
 
Călătorii cu avionul
 
„Un pasager al unei linii aeriene va trebui să fie informat despre procesele speciale şi regulile pe care trebuie să le aplice înaintea călătoriei. Cel mai probabil, va fi nevoit să ajungă la aeroport mai repede decât înainte. Se va efectua un self-check-in sau un check-in electroni. Numai în cazurile în acest lucru nu va fi posibil se va efectua un check-in fizic”, a explicat Adina Vălean. 
 
Interacţiunea va fi pe cât posibil evitată şi la urcarea în avion. 
 
„La preluarea bagajelor se va limita interacţiunea cu personalul şi cu ceilalţi pasageri. Vom avea cozi distanţate. Procesul de îmbarcare va fi, la fel, coordonat. În avioane, pasagerii vor purta măşti, la fel şi personalul şi se va folosi dezinfectant pentru mâini. Mişcarea în cabină va fi limitată, redusă la minimum. Modalităţile de plată recomandate sunt cele electronice”, a mai spus comisarul european. 
 
Călătorii cu trenul
 
În trenuri vor exista locuri goale, pentru a respecta distanţarea socială, iar pasagerii vor fi obligaţi să poarte măşti. 
 
„Peisajul din gări se va schimba. Gările vor fi trebui să organizeze fluxul de pasageri pentru a evita aglomeraţiile. Se va realiza distanţarea socială din trenuri prin lăsarea de locuri goale, uşile trebuie să se deschidă automat. Pasagerii vor purta măşti în trenuri, dar şi în gări, la fel şi personalul”, a detaliat Adina Vălean.  
 
Transportul cu autobuzul

„Pentru călătoria cu autobuzul trebuie realizate reguli de optimizare a locurilor. Şoferii vor limita contactul cu bagajele pasagerilor, ceea ce înseamnă că ne vom încărca singuri bagajele. Se va coordona îmbarcarea pe uşile din spate”, a mai spus comisarul european.

În ceea ce priveşte transportul urban, Comisia Europeană recomandă „menţinerea unei minime distanţe în mijloacele de transport. Contactul dintre şoferi şi pasageri trebuie să fie limitat. Fie se închide uşa din faţă, fie se instalează un geam pentru a delimita şoferul de pasageri. Uşile trebuie să se deschidă automat”, a precizat Vălean. 
 
Aceasta a reamintit că „pasagerii europeni au dreptul prin lege de a-şi primi banii înapoi dacă sunt anulate cursele”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici