Adjuncţii lui Şoric şi ofiţerii care l-au susţinut, sancţionaţi cu mustrare sau reducerea salariului

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, marţi, că ajuncţii lui Aurelian Şoric şi alţi ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ care l-au susţinut au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă sau cu reducerea salariului pe o anumită perioadă de timp.

22 afișări
Imaginea articolului Adjuncţii lui Şoric şi ofiţerii care l-au susţinut, sancţionaţi cu mustrare sau reducerea salariului

Adjuncţii lui Şoric şi ofiţerii care l-au susţinut, sancţionaţi cu mustrare sau reducerea salariului (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Liviu Popa a spus că cercetările prealabile în cazul unora dintre aceşti ofiţeri vor continua.

Întrebat despre atitudinea pe care au avut-o unii ofiţeri al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ de susţinere a comisarului Aurelian Şoric, Liviu Popa a spus că cel mai probabil este vorba despre o reacţie emoţională pe care Şoric le-a indus-o subalterilor săi prezentându-le o situaţie nereală.

Liviu Popa a spus că ancheta în cazul lui Aurelian Şoric în Consiliul Superior de Disciplină a fost finalizată, iar în sarcina acestuia au fost reţinute 33 de abateri disciplinare, printre care se află cele legate de activitatea profesională, "care a lăsat de dorit", de prezentarea eronată în faţa presei a unui concept poliţienesc ce a creat o imagine subiectiv-negativă a Poliţiei, precum şi de neglijenţă manifestată în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Şeful Poliţiei Române a anunţat că, în urma concluziilor anchetei făcute de Consiliul Superior de Disciplină, fostul şef al IPJ Neamţ Aurelian Şoric a fost destituit din Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici