Adjunctul IPJ Alba şi un poliţist, acuzaţi de favorizarea unei persoane (Video)

Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Milu Constantin Todea, şi agentul de poliţie Gheorghe Pleşa, reţinuţi, marţi, în urma unei anchete a DNA Alba, sub acuzaţia de favorizare a unei persoane care a comis o infracţiune de luare mită, vor fi cercetaţi în libertate.

214 afișări
Imaginea articolului Adjunctul IPJ Alba şi un poliţist, acuzaţi de favorizarea unei persoane (Video)

Adjunctul IPJ Alba şi un poliţist, acuzaţi de favorizarea unei persoane

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marţi seară, propunerea de arestare preventivă a celor doi poliţişti şi a decis ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate.

Poliţiştii vor rămâne în arestul IPJ Alba până miercuri, când le va expira ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, emisă pe numele lor de procurorii DNA Alba.

În cursul zilei miercuri, procurorii DNA au posibilitatea să facă recurs la instanţa supremă, la decizia de marţi seară a Curţii de Apel Alba Iulia privind cercetarea în libertate a celor doi poliţişti.

Şeful IPJ Alba, comisarul şef Tudor Grindean, a declarat că a dispus o anchetă disciplinară în acest caz, urmând a se stabili dacă cei doi poliţişti vor fi suspendaţi sau nu din funcţii.

Surse apropiate anchetei susţin că ancheta celor doi poliţişti are legătură cu o altă anchetă în care un angajat al RAR Alba este cercetat pentru luare de mită.

Video Stirileprotv.ro

Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Milu Constantin Todea, şi agentul de poliţie Gheorghe Pleşa au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, în urma unei anchete a DNA Alba, şi au fost prezentaţi Curţii de Apel Alba Iulia, cu propunerea de arestare preventivă.

Potrivit lui Grindean, încadrarea juridică în cazul celor doi este "favorizarea persoanelor care au comis o infracţiune de luare de mită".

Şeful Poliţiei din Alba a refuzat să ofere alte detalii, spunând că este vorba despre o anchetă în curs de desfăşurare.

Milu Constantin Todea a participat, anul trecut, la un concurs în cadrul IGPR, în urma căruia a fost numit adjunct al şefului IPJ Alba.

Todea fusese şi şeful Poliţiei municipiului Alba Iulia, fiind eliberat din această funcţie în octombrie 2003, în baza unei decizii a Inspectoratului General al Poliţiei, şi pus la dispoziţia Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, pînă la soluţionarea unui dosar penal în care era cercetat.

Potrivit unei informări din octombrie 2003 a Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, decizia suspendării din funcţie a fostului şef al Poliţiei Alba Iulia a fost luată de IGP după ce Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia dispusese începerea urmăririi penale împotriva acestuia pentru cercetare abuzivă.

Comisarul Milu Constantin Todea era acuzat că, în timpul anchetării unui caz de furt din cadrul societăţii de vinificaţie "Itul" din Alba Iulia, la începutul anului 2003, ar fi pălmuit trei militari în termen. Cei trei erau cercetaţi pentru furtul a 10.000 de sticle de vin din cadrul societăţii de vinificaţie.

În acelaşi dosar penal mai era cercetat comisarul Cătălin Moga, un alt ofiţer de atunci din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici