Administraţia Federală a Aviaţiei a emis o alertă de siguranţă pentru companiile aeriene

  • Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a emis miercuri o alertă de siguranţă pentru companiile aeriene, piloţi şi alte persoane cu privire la "necesitatea unei vigilenţe continue şi a unei atenţii pentru reducerea riscurilor de siguranţă" după o serie de cvasi-coliziuni de profil înalt.
  • Şase incursiuni grave pe pistă au avut loc din ianuarie, ceea ce a determinat agenţia să convoace un summit privind siguranţa săptămâna trecută.
775 afișări
Imaginea articolului Administraţia Federală a Aviaţiei a emis o alertă de siguranţă pentru companiile aeriene

Administraţia Federală a Aviaţiei a emis o alertă de siguranţă pentru companiile aeriene

În timp ce cifrele generale nu reflectă o creştere a incidentelor şi evenimentelor, gravitatea potenţială a acestor evenimente este îngrijorătoare", a declarat FAA.

„Operatorii ar trebui să evalueze informaţiile colectate prin intermediul proceselor lor de management al siguranţei, să identifice pericolele, să crească şi să îmbunătăţească comunicările privind siguranţa cu angajaţii şi să adopte măsuri de atenuare", se arată în alertă.
 
Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor investighează o serie de incidente grave, inclusiv o cvasi-coliziune în ianuarie între avioanele FedEx şi Southwest Airlines la Austin, Texas, unde avioanele s-au apropiat la mai puţin de 30 de metri unul de celălalt, şi o incursiune pe pista de aterizare de pe aeroportul John F. Kennedy din New York, în care a fost implicat un avion al American Airlines.
 
Secretarul pentru transporturi, Pete Buttigieg, a declarat săptămâna trecută că Statele Unite nu pot aştepta următorul "eveniment catastrofal" înainte de a aborda problema creşterii numărului de accidente aviatice la limită, potrivit Reuters.
 
Preşedinta NTSB, Jennifer Homendy, a declarat că boardul a emis anterior şapte recomandări privind coliziunile de pe pistă care nu au fost puse în aplicare.
 
Au fost mult prea multe accidente la limită", a declarat Homendy la summitul de săptămâna trecută. „Aceste incidente recente trebuie să servească drept un semnal de alarmă".
 
Într-un memoriu de "apel la acţiune" de luna trecută, administratorul interimar al FAA, Billy Nolen, a declarat că formează o echipă de revizuire a siguranţei.
 
În ianuarie, FAA a oprit toate zborurile de pasageri cu plecare ale companiilor aeriene timp de aproape două ore din cauza unei întreruperi de calculator, prima oprire la sol la nivel naţional de acest fel de la atacurile din 11 septembrie 2001.
 
Statele Unite nu au mai avut un accident major şi fatal de avion de pasageri din februarie 2009.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici