Administraţia Prezidenţială propune societăţii civile să contribuie la Strategia de Apărare

Consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi consilierul de stat Sebastian Huluban au avut, miercuri, o întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu membri ai societăţii civile pe tema Strategiei Naţionale de Apărare, propunând ONG-urilor să contribuie la elaborarea acestui document cu recomandări.

Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Administraţia Prezidenţială propune societăţii civile să contribuie la Strategia de Apărare

Preşedintele Klaus Iohannis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administraţia Prezidenţială precizează într-un comunicat de presă că procesul de elaborare a Strategiei Naţionale de Apărare, demarat la iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis, continuă prin noi consultări.

Astfel, consilierul prezidenţial Ion Oprişor şi consilierul de stat Sebastian Huluban au avut o întrevedere, la Palatul Cotroceni, cu membri ai societăţii civile pentru a dezbate principalele linii ale viitoarei Strategii.

”În cadrul discuţiilor, cei doi consilieri prezidenţiali au propus reprezentanţilor organizaţiilor nonguvernamentale prezenţi la întâlnire să contribuie la elaborarea Strategiei cu recomandări privind planificarea apărării la nivel naţional, riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale”, se precizează în comunicat.

Consultările care au avut loc astăzi reflectă viziunea politică a preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit căreia societatea civilă trebuie să fie un partener în reformarea instituţiilor publice, mai transmite Administraţia Prezidenţială.

Departamentul Securităţii Naţionale, condus la acea vreme de consilierul George Scutaru a început, în luna februarie, procesul de consultări interinstituţionale pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare, la iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o întâlnire cu deputaţii din comisia de apărare din Parlament.

Preşedinţia preciza atunci că, în conformitate cu prevederile Constituţiei României şi Legea 473/2004 privind planificarea Apărării, Strategia Naţională de Apărare a Ţării este principalul document care fundamentează planificarea apărării la nivel naţional, alături de programul de guvernare în vigoare, iar documentul trebuie înaintat Parlamentului în termen de 6 luni de la învestirea în funcţie a Preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici