Administraţia Spitalelor din Bucureşti şi-a modificat regulamentul: angajaţii şi medicii nu mai au voie să discute cu presa / Anunţul Primăriei Capitalei

Angajaţii din subordinea ASSMB, între care se numără şi medicii din cele 19 spitale din Capitală, nu vor avea voie să discute cu jurnaliştii, cu excepţia purtătorilor de cuvânt, care vor informa conducerea cu privire la informaţiile solicitate de presă. Măsura este inclusă în regulamentul ASSMB.

975 afișări
Imaginea articolului Administraţia Spitalelor din Bucureşti şi-a modificat regulamentul: angajaţii şi medicii nu mai au voie să discute cu presa / Anunţul Primăriei Capitalei

Administraţia Spitalelor din Bucureşti şi-a modificat regulamentul intern: Angajaţii şi medicii din subordine nu mai au voie să discute cu presa

„În situaţia în care vreun salariat este contactat de către jurnalişti/ziarişti, acesta îi va îndruma către purtătorul de cuvânt desemnat, care va informa conducerea ASSMB cu privire la informaţiile solicitate. Salariaţii nu vor furniza reprezentanţilor presei informaţii privind ASSMB sau în numele acesteia, cu excepţia cazului în care au fost abilitaţi expres, în scris, în acest sens. Nerespectarea acestei reguli constituie abatere disciplinară şi se va sancţiona conform prevederilor prezentului Regulament Intern”, se arată în articolul 61 al Regulamentului intern transmis Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) unităţilor în luna decembrie 2019.

Potrivit aceluiaşi document, sancţiunile disciplinare pe care le poate aplica ASSMB sunt: avertisment scris; retrogradarea din funcţie cu acordarea salariului corespunzător funcţiei în care s-a dispus retrogradarea pentru o durată ce nu poate depăşi 60 de zile; reducerea salatriului pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%; reducerea salariului de bază şi/sau după caz, a indemnizaţiei de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%; desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

ASSMB are în subordine 19 spitale din Capitală, între care şi Spitalul „Victor Babeş”, Spitalul „Cantacuzino”, Colentina, Colţea sau Malaxa.

Primăria Capitalei: Gabriela Firea nu are atribuţie în realizarea regulamentului intern al ASSMB

Primăria Capitalei precizează că Gabriela Firea nu are nicio atribuţie în elaborarea regulamentului intern al ASSMB, iar prevederile din document potrivit cărora angajaţii nu vor putea discuta cu presa nu vizează medicii din cele 19 spitale aflate în subordinea Administraţiei.

„Primarul general Gabriela Firea nu are nicio atribuţie în elaborarea regulamentelor interne ale instituţiilor din subordine, deci nici în realizarea regulamentului intern al ASSMB. (...) Regulamentul intern al ASSMB nu are nicio legătură cu regulamentul intern al fiecărui spital din cele 19 administrate de Primăria Capitalei. (...) Regulamentul intern pe 2020 s-a reactualizat, a fost întocmit după consultarea cu sindicatul Hipocrat şi a fost aprobat de Directorul general al ASSMB”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Potrivit sursei citate, fiecare unitate sanitară are propriul Regulament Intern, care este elaborat de Comitetul director şi aprobat de manager.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici