Administratorul firmei din Iaşi care comercializa softurile de interceptare, arestat preventiv

Administratorul unei firme din Iaşi acuzat de comercializarea softului prin intermediul căruia erau interceptate ilegal convorbiri telefonice a fost arestat preventiv, joi seară, pe 29 de zile, alte trei persoane fiind cercetate în libertate, dar având interdicţia de a părăsi ţara.

185 afișări
Imaginea articolului Administratorul firmei din Iaşi care comercializa softurile de interceptare, arestat preventiv

Administratorul firmei din Iaşi care comercializa softurile de interceptare, arestat preventiv (Imagine: Captură video)

Judecătorul Aurel Dublea, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Iaşi, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că judecătorii au emis joi seară un mandat de arestare pe numele lui Marian Abutoaiei, administratorul firmei care comercializa softul prin intermediul căruia erau interceptate în mod ilegal convorbiri telefonice.

Totodată, în cazul altor trei persoane - un director executiv al unei firme din Bucureşti, un director al unei firme din Bacău şi un arab - reţinute iniţial de DIICOT Iaşi în acelaşi dosar instanţa a decis cercetarea lor în stare de libertate cu interdicţia părăsirii ţării.

Alte şase persoane sunt cercetate în stare de libertate, însă în cazul acestora procurorii DIICOT au hotărât că nu se impune măsura reţinerii.

Procurorul-şef al DIICOT Iaşi, Iulia Diaconu, a declarat joi presei că, pentru a-şi atrage clienţii, firma din Iaşi care comercializa softul destinat interceptărilor ilegale a avut în luna aprilie o ofertă promoţională.

"În luna aprile, firma a avut o ofertă promoţională, oferind pe lângă soft şi un telefon pregătit înainte, pentru ca cel care asculta să fie în deplină siguranţă. Aceste persoane au folosit ilegal aceste mijloace de interceptare a comunicaţiilor. Au accesat fără drept sisteme informatice în scopul obţinerii de date informatice prin încălcarea măsurilor de securitate. Inculpaţii şi învinuiţii au montat un soft pe telefoanele victimelor, au interceptat neautorizat conversaţiile telefonice purtate de acestea", a declarat Iulia Diaconu, procuror-şef al DIICOT Iaşi.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au reţinut în total 41 de persoane în cazul interceptărilor neautorizate, alte şase având interdicţii de a părăsi localitatea pe perioada cercetărilor, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici