ADMITERE 2019: Înscrieri online la o facultate a UBB din Cluj, candidaţii nu mai trebuie să se prezinte la sediu

Tinerii care doresc să studieze la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB Cluj-Napoca pot să se înscrie online, în premieră, fără să mai mai fie necesară prezenţa lor la sediul instituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1422 afişări
Imaginea articolului ADMITERE 2019: Înscrieri online la o facultate a UBB din Cluj, candidaţii nu mai trebuie să se prezinte la sediu

ADMITERE 2019: Înscrieri online la o facultate a UBB din Cluj, candidaţii nu mai trebuie să se prezinte la sediu

Potrivit unui comunicat al UBB Cluj-Napoca transmis, joi, FSEGA a scos la concursul de admitere 3.165 de locuri la licenţă, iar în primele două zile s-au înregistrat, deja, peste 1.200 de candidaţi înscrişi.

„Absolvenţii de liceu care doresc să studieze la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii <Babeş-Bolyai> pot realiza, în premieră, online întregul proces de înscriere începând din această sesiune de admitere. Astfel, începând din sesiunea de admitere iulie 2019, candidaţii pot realiza online întregul proces de înscriere, inclusiv plata taxei de înscriere, din orice locaţie şi prin intermediul oricărui tip de dispozitiv electronic conectat la internet, urmând paşii descrişi pe site-ul facultăţii. FSEGA scoate la concurs pentru admiterea 2019, un număr de 3.165 de locuri la programele universitare de licenţă, dintre care 780 la învăţământul la distanţă, şi 1.640 de locuri la programele de studii de masterat, dintre care 265 la învăţământul cu frecvenţă redusă. Primele două zile de înscrieri au adus, deja, la FSEGA peste 1.200 de candidaţi la specializările la nivel licenţă şi un număr de 475 de candidaţi la master”, se arată în documentul citat.

Decanul FSEGA, Răzvan Mustaţă, susţine că, prin această inovaţie, costurile implicate de procesul de admitere se reduc semnificativ pentru candidaţii proveniţi din afara oraşului Cluj-Napoca, „aceştia nemaifiind nevoiţi să facă deplasările necesare pentru prezenţa fizică la sediul facultăţii pentru înscriere”.

În luna iulie 2017, FSEGA a pus la dispoziţia candidaţilor, tot în premieră, un sistem electronic de eliberare a unor numere de ordine la sediul facultăţii cu monitorizare online, iar la admiterea din anul 2018 candidaţilor li s-a oferit posibilitatea de a obţine numerele de ordine direct online, cu programarea unei zile şi a unui anumit interval orar pentru prezentarea la sediul facultăţii.

Aceste sisteme sunt aplícate, în continuare, în cadrul procesului de admitere la FSEGA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici