Adolescent trimis în judecată după ce a ameninţat că aruncă în aer două şcoli din Târgovişte

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost trimis în judecată după ce a trimis mesaje Poliţiei şi Jandarmeriei, ameninţând că aruncă în aer două şcoli din Târgovişte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

233 afișări
Imaginea articolului Adolescent trimis în judecată după ce a ameninţat că aruncă în aer două şcoli din Târgovişte

Adolescent trimis în judecată după ce a ameninţat că aruncă în aer două şcoli din Târgovişte

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, DIICOT, procurorii DIICOT Dâmboviţa au dispus, la finele lunii trecute, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Robert Gabriel Nisipeanu, în vârstă de 17 ani, pentru alarmarea fără un motiv întemeiat a organelor specializate, pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice prin corespondenţă, telefon sau orice alte mijloace de transmitere la distanţă cu privire la răspândirea sau folosirea de produse, substanţe, materiale, microorganisme ori toxine de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor ori a mediului înconjurător ori să cauzeze consecinţe deosebit de grave.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 24 martie, adolescentul a trimis SMS-uri către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Poliţia locală a municipiului Târgovişte, anunţând iniţial că doreşte negocieri cu autorităţile, în caz contrar urmând să arunce în aer două unităţi şcolare de pe raza municipiului Târgovişte.

Ulterior, prin utilizarea a două conexiuni VPN prin care şi-a mascat IP-ul pentru a nu fi identificat, adolescentul a revenit cu un nou mesaj prin care a ameninţat că fapta va avea loc în jurul orelor 11.00 ale aceleiaşi zile, după care a deschis un cont pe o aplicaţie SMS online şi a trimis mai multe mesaje către aceleaşi instituţii.

Seara, Gabriel Nisipeanu a trimis un alt SMS Jandarmeriei Dâmboviţa, cu mesajul: ”ne-aţi blocat accesul la cele două licee, dar asta nu înseamnă că nu mai sunt şi altele în oraş”.

Dosarul a fost Tribunalului Dâmboviţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici