Adolescenţii aşteaptă „instrucţiuni” când vine vorba despre relaţii. S-a lansat Ghidul online “Relaţii sănătoase”, pentru elevi, părinţi şi profesori

  • Adolescenţii nu pot învăţa despre relaţii decât din trei surse: adulţii din jurul lor, mass-media, şcoală.
  • Ghidul a fost realizat de către Asociaţia Necuvinte împreună cu Poliţia Română. Partener educational al proiectului este Consiliul Naţional al Elevilor.
  • Materialul este destinat elevilor de liceu, adolescenţi cu vârste cuprinse între 14-18 ani, părinţilor lor, profesorilor, dar şi creşterii gradului de consţientizare în rândul publicului larg.
1614 afișări
Imaginea articolului Adolescenţii aşteaptă „instrucţiuni” când vine vorba despre relaţii. S-a lansat Ghidul online “Relaţii sănătoase”, pentru elevi, părinţi şi profesori

Adolescenţii aşteaptă „instrucţiuni” când vine vorba despre relaţii. S-a lansat Ghidul online “Relaţii sănătoase” pentru elevi, părinţi şi profesori

Ghidul este structurat în 4 capitole care acoperă tematici de la siguranţa online, relaţii sănătoase, intimitate şi consimţământ, legislaţie aplicabilă în cazul temelor dezvoltate în cadrul materialului.
 
  • “Mediul online este ca o cutie a Pandorei şi nu tot ce găsim la o simplă căutare pe Google este adevărat, corect sau aplicabil nouă. Anul acesta, poate mai mult ca oricând, este foarte important să ştim cum ne putem proteja de pericolele din online. Şi cred că este timpul să vorbim mai mult cu adolescenţii despre problemele pe care le întămpină ei. Să nu mai încercăm să le impunem realităţile noastre”, explică Simona Voicescu, Director executiv, Asociaţia Necuvinte.
 
  • “Adolescenţa implică multă curiozitate, dorinţă intensă de a relaţiona şi de a fi în centrul atenţiei celorlalţi. Din această cauză tinerii se expun pericolelor online şi offline fiindcă nu tot ceea ce este captivant e şi sigur iar experienţele pot avea uneori un final nefericit. Informarea corectă din surse sigure, alegerea unui anturaj potrivit şi fixarea unor principii de viaţă, încă de la vârsta adolescenţei, sunt căile către un viitor fericit şi cu multe visuri împlinite”, adaugă Angela Chirvăsuţă, Comisar şef de poliţie, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, Poliţia Română.
 
  • În perioada aceasta, viaţa noastră s-a mutat aproape complet în mediul online. Elevii sunt mai vulnerabili ca oricând în faţa atacurilor virtuale. Consider că acest ghid vine ca un sprijin pentru elevii care nu ştiu cum să gestioneze tranziţia către viaţa online”, consideră  Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

 

Adolescenţii au nevoie de relaţii sănătoase

  • Informarea şi conştientizarea pericolului din reţelele online, în strânsă legătură cu exploatarea sexuală şi infracţiunile sexuale;
  • Creşterea gradului de informare privind metodele de protecţie în mediul online;
  • Înţelegerea sexualităţii prin discuţii libere;
  • Înţelegerea propriului corp şi definirea conceptelor de relaţii sănătoase, spaţiu intim;
  • Prevenirea abuzului sexual şi a comportamentelor abuzive în relaţii;
  • Promovarea unor bune practici şi instrumente pentru a educa elevii în materie de prevenire a abuzurilor şi infracţiunilor de natură sexuală.
  • “Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România sprijină eforturile de prevenire a traficului de persoane. Acest proiect este rezultatul unui astfel de efort. Felicităm societatea civilă şi Poliţia Română pentru această iniţiativă de creştere a gradului de conştientizare şi de educare a tinerilor în legătură cu posibilele pericole pe care reţelele de socializare le pot reprezenta în contextul recrutării pentru trafic. Ambasada Regatului Ţărilor de Jos salută oportunitatea creată de acest proiect pentru cooperarea dintre diverşi actori activi în combaterea traficului de persoane în vederea unirii forţelor împotriva acestui fenomen global grav”, conchide Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România. 
 
Ghidul a fost realizat în limba română şi engleză şi poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Poliţiei Române.
 
Ghidul a fost realizat în limba română şi engleză şi poate fi descărcat gratuit de pe site-ul Poliţiei Române.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici