Adolescentul care se rătăcise în Munţii Ţarcu a fost găsit, toată familia fiind în siguranţă

Adolescentul din Arad căutat de salvamontiştii din Caraş-Severin după ce se rătăcise împreună cu familia, pe munte, şi se despărţise de părinţi ca să meargă după ajutor a fost găsit într-o zonă periculoasă, el şi ceilalţi membri ai familiei fiind duşi în siguranţă la cabana unde erau cazaţi.

22 afișări

Şeful Serviciul Salvamont din Caraş-Severin, Valentin Balaban, a declarat joi corespondentului MEDIAFAX că fiul cel mare al familiei din Arad a fost găsit, miercuri seară, într-o zonă periculoasă, numită Valea Rea.

Tânărul care plecase după ajutor a găsit, la un moment dat, un curs de apă şi a mers pe malul apei, aşa cum spun regulile de supravieţuire. Când şi-a dat seama că îşi riscă viaţa dacă înaintează, s-a oprit şi a înnoptat sub cerul liber.

"A fost inspirat, pentru că altfel cine ştie ce se putea întâmpla. Locul nu e prea prietenos, mai ales dacă nu eşti echipat aşa cum o cere muntele. Salvamontiştii l-au găsit în Valea Rea şi a ajuns cu bine la cabană", a spus Valentin Balaban.

Toată familia a fost coborâtă la cabana Lupul Singuratic, unde era cazată familia.

O familie din Arad formată din părinţi şi doi copii s-a rătăcit, marţi seară, pe munte, în zona Poiana Mărului, din judeţul Caraş-Severin, fiind căutată de salvamontişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici