Adomniţei: Nu putem prermite să trimitem copiii în vacanţă sănătoşi şi să se întoarcă bolnavi

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a apreciat, referindu-se la îmbolnăvirea copiilor din tabăra Năvodari, că este inadmisibil ca viaţa copiilor să fie pusă în pericol din neglijenţa sau nepăsarea unor persoane fără simţ de răspundere, resposnabilitatea aparţinând administratorului unităţii.

3 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: Nu putem prermite să trimitem copiii în vacanţă sănătoşi şi să se întoarcă bolnavi

Adomniţei: Nu putem prermite să trimitem copiii în vacanţă sănătoşi şi să se întoarcă bolnavi

Zeci de persoane cu simptome de toxiinfecţie alimentară, majoritatea copii din tabăra Lebăda, aparţinând SC SIND România SRL Bucureşti - Sucursala Năvodari, au fost internate, începând de duminică seară, la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, ministrul arătându-se îngrijorat cu privire la starea de sănătate a copiilor.

"Asigurarea condiţiilor de igienă alimentară şi furnizarea de servicii turistice de calitate în taberele şcolare, care revin administratorilor acestor unităţi, este imperios necesară. Nu putem permite să trimitem copiii în vacanţă sănătoşi şi să se întoarcă acasă bolnavi”, a comunicat, marţi, ministrul Cristian Adomniţei.

Potrivit normelor în vigoare, dacă standardele de autorizare şi clasificare în baza cărora funcţionează taberele nu sunt respectate, întreaga responsabilitate aparţine în exclusivitate administratorilor, respectiv SC SIND România SRL Bucureşti - Sucursala Năvodari.

La ora actuală, Autoritatea Naţională pentru Tineret, aflată în subordinea MECT, desfăşoară un control la tabăra Lebăda pentru a stabili cauzele exacte care au provocat îmbolnăvirea copiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici