Adrian Mititelu a ieşit de la DNA Piteşti după aproape trei ore de audieri

Finanţatorul clubului de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a ieşit, marţi seară, de la DNA Piteşti, unde a fost audiat timp de aproape trei ore, spunând că a fost citat în calitate de martor în dosarul legat de terenul pe care a fost construit supermarketul Pic din Craiova.

81 afișări
Imaginea articolului Adrian Mititelu a ieşit de la DNA Piteşti după aproape trei ore de audieri

Adrian Mititelu a ieşit de la DNA Piteşti după aproape trei ore de audieri (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Mititelu a declarat, la ieşirea de la audieri, că a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care primarul Craiovei, Antonie Sololon, a fost arestat şi că îi urează "numai bine" edilului.

"Solomon e un băiat deştept. Eu nu am niciun ban în buzunar, dar lui Solomon i-au găsit 200.000 de euro în casă. Bravo lui, e băiat deştept. Are apartamente, case. Eu am investit în fotbal", a spus finanţatorul clubului de fotbal Universitatea Craiova.

Întrebat ce a discutat cu Cornel Penescu la telefon, în discuţia incriminată de procurori, şi dacă acesta i-a spus că i-ar fi dat mită primarului Solomon, Mititelu a susţinut că presa a făcut astfel de insinuări şi a făcut ca "lucrurile să pară reale".

"Nu mi-a spus că i-a dat nicio mită Penescu. Nu este adevărat. Voi (presa - n.r.) aţi insinuat şi aţi făcut ca să pară lucrurile reale. (...) Şi faptul că eu am fost în conflict cu primarul Solomon şi chiar cu Penescu după aceea, s-au făcut fel de fel de speculaţii şi de anticipaţii. Şi se va vedea într-o lună-două, în scurt timp, calitatea mea şi tot ce-am spus eu că va fi adevărat", a spus Adrian Mititelu.

La întrebarea jurnaliştilor dacă, în calitate de martor, îl acuză de ceva pe Solomon, Mititelu a spus: "Nu-l bag eu, s-a băgat singur, credeţi-mă. Băiat deştept, cinste lui. Felicitări, domnu' Solomon. Să-i dea Dumnezeu sănătate. Îi urez să fie sănătos şi să aibă putere să treacă peste ceea ce se întâmplă, fiindcă asta se poate întâmpla oricui".

În ceea ce îi priveşte pe susţinătorii primarului Craiovei, care au ieşit în stradă după arestarea acestuia, Mititelu a spus că o parte dintre ei au fost aduşi "cu arcanul" la manifestaţii.

"Are o parte din oamenii care îl simpatizează, dar unii dintre ei au fost aduşi cu arcanul, se ştie foarte bine. Cei mai mulţi dintre ei lucrează pe la primărie şi o duc bine. Unii dintre aşa-zişii suporteri ai Universităţii Craiova sunt coordonaţi de prietenii domnului Solomon să mă înjure pe mine. E un fenomen absolut cunoscut. Din păcate, în oraşul Craiova nu prea a existat o opoziţie, oraşul a fost fără opoziţie şi asta poate că i-a făcut rău şi domnului Solomon, care a fost obişnuit să fie aplaudat şi uite, a ajuns aici. Faptul că cineva a mai avut curajul să-i spună şi adevărul din când în când, l-a deranjat", a mai afirmat Mititelu.

Întrebat, totodată, dacă el crede că primarul Craiovei a luat mită, Mititelu a spus că acesta "este un om foarte corect, care nu a luat mită niciodată, în viaţa lui" şi a spus, râzând, că nu este ironic atunci când face aceste afirmaţii.

"Eu nu i-am dat mită niciodată. Vă spun adevărul. Oricum, la Craiova e o situaţie tensionată şi mulţi oameni au vrut şi vor răul Universităţii Craiova şi într-un fel poate şi domnul Solomon plăteşte acest tribut, că timp de cinci ani a fost preocupat cu distrugerea acestui club. Şi de-aia zic că-mi pare rău pentru el, că plăteşte aşa. M-aş fi bucurat să plătească mult mai uşor decât se întâmplă", a adăugat Adrian Mititelu.

Potrivit unor surse judiciare, în cursul zilei de marţi au mai fost audiaţi la DNA Piteşti, în calitate de martori, în acelaşi dosar, fostul viceprimar al Craiovei Gheorghe Nedelescu şi o angajată de la Biroul Juridic al Primăriei Craiovei.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv în 3 martie, pentru 29 de zile, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Primarul a fost arestat pentru primirea unei mite de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova, informa Direcţia Naţională Anticorupţie, care preciza că în acest caz sunt vizate şi alte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici