ADRIAN NĂSTASE A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ. Fostul premier a fost operat. Se află sub tratament şi consiliere psihiatrică, va sta în spital 14 zile - FOTO

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, miercuri noapte, după ce poliţiştii au venit la locuinţa sa, el provocându-şi o rană în zona gâtului cu un pistol, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. Fostul premier a fost operat la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, pentru îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului. Năstase se află sub tratament şi consiliere psihiatrică la Spitalul Floreasca din Capitală şi prezintă risc de infarct.

35748 afișări
Imaginea articolului ADRIAN NĂSTASE A ÎNCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ. Fostul premier a fost operat. Se află sub tratament şi consiliere psihiatrică, va sta în spital 14 zile  - FOTO

ADRIAN NĂSTASE A INCERCAT SĂ SE SINUCIDĂ (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Adrian Năstase le-a cerut permisiunea poliţiştilor să îşi ia nişte cărţi din biroul său, potrivit surselor citate.

Fostul premier a profitat de moment şi ar fi încercat să se sinucidă cu un pistol. Unul dintre poliţişti a încercat să îl oprească, dar fostul premier s-a rănit în zona gâtului. Ambulanţa l-a dus pe Năstase la Spitalul Floreasca.

După ce ambulanţa a plecat, la locuinţa lui Năstase a venit avocatul Ion Cazacu. Acesta a intrat în grabă şi nu a făcut declaraţii.

UPDATE 14:25 - Adrian Năstase s-a împuşcat cu un revolver Smith &Wesson, calibrul 38. Anchetatorii au ridicat hainele pe care le purta în momentul incidentului

UPDATE 13:15 - Adrian Năstase se află sub tratament şi consiliere psihiatrică la Spitalul Floreasca din Capitală şi prezintă risc de infarct, a declarat, joi, medicul Şerban Brădişteanu, şeful echipei care l-a operat pe fostul premier, potrivit căruia pacientul este sub supravegherea Poliţiei.

UPDATE 12:10 - Lascăr: Adrian Năstase a fost norocos, nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale

Adrian Năstase a fost norocos, pentru că nu i-au fost afectate structuri anatomice vitale, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, potrivit căruia, la operaţia de joi, medicii au realizat tot ce şi-au propus.

"Din fericire, nu au fost leziuni vitale. Nu va rămâne cu sechele, ci cu cicatrice", a mai spus Lascăr.

Medicul a precizat că fostul premier va mai rămâne în spital aproximativ 14 zile.

UPDATE 11:00 - Operaţia fostului premier Adrian Năstase - efectuată în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, pentru îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului - s-a încheiat în jurul orei 11.00, după circa 60 de minute, iar starea fostului premier este bună, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

UPDATE 10:00 - Operaţia lui Adrian Năstase a început la ora 10.00

Intervenţiile de chirurgie vasculară vor fi efectuate de medicul Şerban Brădişteanu, iar cele de chirurgie plastică şi reparatorie, de Ioan Lascăr.

În sala de operaţie se află însă o întreagă echipă medicală pluridisciplinară.

UPDATE 09:30 - Adrian Năstase va fi operat, sub microscop, în Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca din Capitală, deoarece este vorba despre o intervenţie chirurgicală de mare fineţe, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

La ora transmiterii acestei ştiri, Năstase este vizitat de soţie şi de unul dintre băieţi, iar apoi vor fi efectuate pregătirile pentru operaţie.

UPDATE 09:00 Adrian Năstase are patru plăgi în urma tentativei de sinucidere de miercuri seară, iar operaţia la care urmează să fie supus va presupune, în primul rând, îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traseul glonţului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

"La aceeaşi operaţie, vor fi făcute şi intervenţii de chirurgie plastică şi reparatorie, acolo unde va fi cazul", au mai spus sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, glonţul cu care fostul premier a vrut să se sinucidă a intrat în corpul acestuia prin partea stângă, zona muşchiului sternocleidomastoidian, a trecut pe lângă cartilagiul tiroidian, apoi a ricoşat sub claviculă şi a ieşit prin dreapta, prin muşchiul deltoid.

UPDATE 07:43 Adrian Năstase va fi reevaluat de către medici, joi dimineaţă, urmând ca aceştia să stabilească momentul oportun pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale necesare, a declarat şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr.

"Vom reevalua cazul şi vom stabili momentul oportun pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale", a spus Lascăr.

Potrivit medicului, intervenţia chirurgicală la care va fi supus fostul premier va include, la modul general, extragerea glonţului din corp şi îndepărtarea ţesuturilor distruse pe traiectul acestuia.

Medicul Şerban Brădişteanu de la Floreasca a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase are mai multe plăgi împuşcate şi va fi operat joi dimineaţă, la orele 8.30-9.00. El a mai spus că starea lui Năstase este stabilă, dar fostul premier "nu se află într-o stare bună, în orice caz". Întrebat dacă este vorba despre un glonţ sau mai multe, Brădişteanu a răspuns: "Nu aş putea să vă răspund".

UPDATE 03:36 Procuror: Am ridicat o armă de foc şi mai multe obiecte. Cel mai probabil s-a tras un singur foc
 
Procurorul şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului instanţei supreme, Valentin Şelaru, a declarat, miercuri noapte, că de la locuinţa lui Adrian Năstase au fost ridicate o armă de foc şi mai multe obiecte, precizând că cel mai probabil s-a tras un singur foc.
 
Valentin Şelaru a spus că cercetarea la faţa locului a fost încheiată, fiind ridicate mai multe obiecte, printre care şi o armă de foc, respectiv un revolver.

Întrebat câte focuri de armă au fost trase, şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a spus că în urma cercetării la faţa locului "se poate afirma că este foarte probabil să se fi tras un singur foc de armă". El a precizat că proiectilul a fost descoperit la faţa locului.

Valentin Şelaru a mai spus că nu crede că este nevoie să se revină pentru cercetarea la faţa locului. El a adăugat că se vor face toate cercetările necesare într-un astfel de dosar.

Parchetul instanţei supreme a anunţat, miercuri noapte, că face cercetări în cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase, care a avut loc în timpul punerii în executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

"Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de organele de poliţie, iar din primele date comunicate a rezultat că ar fi existat o tentativă de suicid a numitului Năstase Adrian", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Public.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă condusă de procurorului şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru efectuarea cercetărilor.

UPDATE 02:50 - Brădişteanu: Adrian Năstase are mai multe plăgi împuşcate

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase are mai multe plăgi împuşcate şi va fi operat joi dimineaţă, la orele 8.30-9.00, precizând că la uşa salonului fostului premier sunt poliţişti.

Şerban Brădişteanu a spus că starea lui Năstase este stabilă, dar fostul premier "nu se află într-o stare bună, în orice caz".

Potrivit lui Brădişteanu, Năstase are "mai multe plăgi împuşcate", însă întrebat dacă este vorba despre un glonţ sau mai multe, medicul a răspuns: "Nu aş putea să vă răspund".

"Deocamdată este pe tratamentul de bază pentru menţinerea funcţiilor vitate (...) Când a venit la spital avea puseu hipertensiv şi cu sângerare care era sub pansament", a mai spus Brădişteranu, precizând că fostul premier este la Terapie Intensivă.

Medicul a mai spus că joi dimineaţă, la orele 8.30-9.00, Năstase va fi supus unei intervenţii chirurgicale, precizând că operaţia trebuie să fie făcută.

Brădişteanu a adăugat că Năstase este conştient şi se poate comunica cu el.

UPDATE 02:30 Adrian Năstase va fi operat joi dimineaţă

Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase va fi operat joi dimineaţă, după ce va fi stabilizat, precizând că poate spune că fostul premier "a fost norocos".

Profesorul Ioan Lascăr a spus că a participat la evaluarea lui Adrian Năstase, precizând că multe zvonuri despre starea acestuia nu sunt în acord cu realitatea.

"Pacientul va fi operat în cursul dimineţii de mâine, după ce va fi stabilizat", a spus Ioan Lascăr.

Întrebat despre ce fel de intervenţie este vorba, Ioan Lascăr a spus că este tipul de intervenţie recomandat în cazul traumatismelor prin împuşcare.

UPDATE 01:55 - Ioan Lascăr: Adrian Năstase este evaluat, monitorizat, este stabil

Şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat, miercuri noapte, că Adrian Năstase este evaluat, monitorizat, este stabil, el spunându-le jurnaliştilor că familia fostului premier nu doreşte ca acestora să le fie furnizate informaţii.

"Pacientul este evaluat, este monitorizat, este stabil. Familia nu doreşte să vă furnizăm niciun fel de informaţii. Trebuie să respectăm dorinţa familiei", a spus Ioan Lascăr.

UPDATE 01:37 - Năstase s-a împuşcat cu un pistol. Autorităţile vor stabili de ce nu i s-a ridicat arma

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat definitiv la doi ani de detenţie, s-a împuşcat, miercuri seară, cu un pistol, autorităţile urmând să stabilească de ce poliţiştii nu i-au retras dreptul la port de armă după ce Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală împotriva sa.

UPDATE 01:14 - Iliescu: De ce graba asta să îl ridice pe Năstase în această seară? O decizie pripită, nejustificată

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri seară, legat de modul în care s-a procedat în cazul lui Adrian Năstase, că este vorba despre "o eroare, un comportament inuman", menţionând că nu era nevoie ca acesta să fie ridicat chiar miercuri seară.

UPDATE 01:12 - Andronescu: Adrian Năstase este evaluat de o Brădişteanu, Bartoş şi Beuran

Preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, a venit, miercuri noapte, la Spitalul Floreasca, ea declarând că Adrian Năstase este evaluat de o echipă de medici din care fac parte Şerban Brădişteanu, Daniela Bartoş şi Mircea Beuran.

Ecaterina Andronescu a spus că starea de sănătate a lui Năstase este evaluată de cei trei medici.

Ea a mai spus că a vorbit cu băiatul lui Adrian Năstase, care era dărâmat.

Dan Şova şi Nicu Bănicioiu au fost la Spitalul Floreasca, ei spunând la plecare că sunt alături de Adrian Năstase şi de familia acestuia.

UPDATE 00:38 - Adrian Năstase are o plagă latero-cervicală, aproape de vena jugulară, produsă cu o armă de foc de calibrul nouă milimetri, au declarat, miercuri noapte, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Potrivit surselor citate, Adrian Năstase este în investigaţii la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost adus după ce a încercat să se sinucidă.

Sursele citate au mai spus că Adrian Năstase este conştient.

UPDATE 00:15 - Parchetul instanţei supreme a deschis dosar în cazul tentativei de suicid a lui Adrian Năstase

UPDATE 00:10 - Ponta: Medicii au situaţia sub control. Mă întreb dacă preşedintele Băsescu este fericit

Premierul Ponta a declarat, miercuri noapte, că medicii au situaţia sub control şi că va aştepta pe parcursul întregii nopţi veşti despre starea lui Adrian Năstase, întrebându-se, în acelaşi timp, dacă preşedintele Traian Băsescu este fericit de această situaţie.

 

UPDATE 00:03 - Premierul Ponta a venit la Spitalul Foreasca, unde se află Adrian Năstase

Premierul Victor Ponta a venit, miercuri noapte, la Spitalul Floreasca, unde se află Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă.

El a ajuns la Spitalul Floreasca la scurt timp după sosirea ambulanţei care l-a transportat de Năstase.

UPDATE 00:00 - Poliţiştii criminalişti, la locuinţa lui Năstase

Poliţiştii criminalişti au venit la locuinţa lui Adrian Năstase pentru a face investigaţii după ce acesta a încercat să se sinucidă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici