Adrian Sobaru a fost externat, starea lui fiind bună. Vezi cum arată după operaţie

Adrian Sobaru, electricianul TVR care s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a fost externat, miercuri după prânz, din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai unităţii sanitare.

92 afișări
Imaginea articolului Adrian Sobaru a fost externat, starea lui fiind bună. Vezi cum arată după operaţie

Adrian Sobaru a fost externat, starea lui fiind bună. Vezi cum arată după operaţie (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Angajatul TVR a fost externat la ora 13.30, starea sa fiind bună.

El va trebui totuşi să revină, periodic, la spital, pentru diferite controale.

Imediat după incidentul petrecut înainte de Crăciun, Adrian Sobaru a fost internat în secţia de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB). El a fost operat miercurea trecută de o echipă de medici neurochirurgi şi chirurgi buco-maxilo-faciali.

În timpul operaţiei, lui Sobaru i-au fost "redresate" fracturile de la nivelul frunţii. El avea fracturi la nivelul oaselor frontale, a nasului şi a globilor oculari, însă a scăpat fără vreo leziune care să îi pună viaţa în pericol.

Managerul unităţii sanitare, Cătălin Cârstoiu, spunea că echipa de la SUUB se ocupă doar de partea medicală, motivaţia tentativei de sinucidere urmând să fie explicată de Adrian Sobaru şi de psihologi.

Cârstoiu adăuga că orice tentativă suicidară are şi o componentă psihologică, iar aceasta va fi abordată de specialişti.

"Motivaţia acestui gest este treaba unor oameni care se ocupă de acest aspect", preciza Cârstoiu.

Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor". Sobaru a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt.

Surse din TVR spuneau că Adrian Sobaru şi-ar fi premeditat demersul, pentru că nu era programat la filmarea de atunci din Parlament, dar a cerut să meargă în locul unui coleg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici