Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la Bucureşti, primit sâmbătă de ministrul Aurescu

Noul ambasador al SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman va fi primit, sâmbătă, de la ora 15.00 la sediul MAE, de ministrul de Externe Bogdan Aurescu pentru prezentarea scrisorilor de acreditare, a anunţat ministerul.

664 afișări
Imaginea articolului Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la Bucureşti, primit sâmbătă de ministrul Aurescu

Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA la Bucureşti, primit sâmbătă de ministrul Aurescu

Pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman a fost votat de Senatul american pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România. Acesta îl înlocuieşte pe Hans Klemm care preluase funcţia de ambasador al SUA la Bucureşti în septembrie 2015.

Pe 10 decembrie, Hans Klemm, a fost decorat, la final de mandat, de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de „Mare Cruce”.

„La acest moment, în care misiunea dumneavoastră la Bucureşti se apropie de sfârşit, Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii este mai solid şi mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. Marcarea, în 2020, a 140 de ani de relaţii diplomatice dintre ţările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri”, a declarat Klaus Iohannis, la ceremonia decorării lui Hans Klemm.

Adrian Zuckerman este un avocat în indrustria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a imigrat în copilărie din România către Statele Unite.

Conform audierii sale din faţa Comisiei pentru Relaţii Externe a Senatului american, în momentul nominalizării sale care a avut loc în iunie, oficialul american a afirmat că intenţionează să se revanşeze faţă de ospitalitatea americanilor prin promovarea intereselor Washingtonului la Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici