Adunarea Parlamentară a Francofoniei îşi exprimă preocuparea faţă de situaţia din Ucraina

Preşedintele regiunii Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei, Jean-Paul Wahl, şi-a exprimat, sâmbătă, la Suceava, preocuparea faţă de situaţia din Ucraina, apreciind că occidentalii nu-şi dau prea bine seama de problemele care există în Europa de Est.

102 afișări
Imaginea articolului Adunarea Parlamentară a Francofoniei îşi exprimă preocuparea faţă de situaţia din Ucraina

Adunarea Parlamentară a Francofoniei îşi exprimă preocuparea faţă de situaţia din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wahl a declarat, într-o conferinţă de presă, că este preocupat de situaţia din Ucraina, ţară care face parte din Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

"Eu cred că trebuie să vedem ce se întâmplă în aceste zile în Ucraina. Ucraina face parte din Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi suntem preocupaţi de ceea ce se întâmplă acolo", a spus parlamentarul francez.

El a arătat că înainte de semnarea Tratatului Estic s-a organizat o reuniune în Republica Moldova a regiunii Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei care a cerut semnarea rapidă a tratatului.

"La trei zile după au început evenimentele din Ucraina", a spus Wahl.

El a recunoscut că nu se face încă îndeajuns de mult pentru situaţia din Ucraina.

"Cred că occidentalii nu-şi dau prea bine seama de problemele care există în Europa de Est şi rolul nostru este să le facem cunoscute", a mai spus Jean-Paul Wahl.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici