Aeronava Lufthansa care a aterizat de urgenţă la Constanţa îşi va relua cursa sâmbătă dimineaţă

Aeronava Lufthansa de pe ruta Tbilisi - Munchen, care a aterizat de urgenţă la Constanţa, vineri dimineaţă, după ce unui pasager i s-a făcut rău la bord, îşi va relua cursa abia sâmbătă dimineaţă.

36 afișări
Imaginea articolului Aeronava Lufthansa care a aterizat de urgenţă la Constanţa îşi va relua cursa sâmbătă dimineaţă

Aeronava Lufthansa care a aterizat de urgenţă la Constanţa îşi va relua cursa sâmbătă dimineaţă /Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Aeroportului Internaţional "Mihail Kogălniceanu", Elena Dragotă, zborul către Munchen a fost programat pentru sâmbătă dimineaţă, dar nu a fost încă stabilită o oră de decolare a avionului.

"Aeronava Lufthansa îşi va relua cursa mâine dimineaţă (sâmbătă - n.r.), dar compania nu ne-a informat încă asupra orei de decolare. Probabil că va fi în jur de ora 06.00 - 07.00, dar aşteptăm o informare oficială", a precizat Elena Dragotă.

Aceasta a declarat că până atunci cei 89 de pasageri ai zborului Tbilisi - Munchen vor rămâne la hotelul din muncipiul Constanţa, unde au fost cazaţi după ce avionul a rămas la sol.

"Pasagerii beneficiază de toate condiţiile oferite de un hotel de patru stele, pe cheltuiala companiei, iar mâine dimineaţă vor putea pleca acasă", a mai spus Elena Dragotă.

O aeronavă a companiei Lufthansa care efectua o cursă între capitala Georgiei, Tbilisi, şi Munchen, în Germania, cu 89 pasageri la bord, a aterizat de urgenţă, vineri dimineaţă, la ora 06.38, pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, din judeţul Constanţa, din cauza unui pasager care a acuzat dureri în piept în timpul zborului. După aterizare, pasagerului i s-a acordat primul ajutor de către medicii de pe aeroport, starea sa fiind în prezent stabilă. Acesta a fost diagnosticat cu o angină pectorală, fiind preluat ulterior de o ambulanţă şi dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigaţii.

Deşi aeronava urma să decoleze către destinaţia iniţială la ora 09.18, aceasta a rămas la sol întrucât piloţii îşi depăşiseră norma de zbor. Pasagerii au fost preluaţi de autocare şi duşi la un hotel de patru stele din municipiul Constanţa, unde vor rămâne până când compania Lufhansa va decide noul orar de zbor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr.Florian Stoian, a spus că starea pasagerului, o femeie din Georgia, nu a fost gravă, nefiind vorba despre un infarct.

"Femeia a fost consultată şi, după ce i-a fost prescris un tratament, a fost lăsată să plece, pentru că starea ei de sănătate nu a necesitat internarea în spital", a declarat dr.Florian Stoian.

Ea a fost transportată şi cazată la hotelul din Constanţa, unde se află şi ceilalţi pasageri ai aeronavei şi va putea pleca sâmbătă împreună cu ceilalţi pasageri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici