Aeroporturile bucureştene, închise temporar

Aeroporturile internaţionale "Henri Coandă" - Otopeni şi "Aurel Vlaicu" - Băneasa au fost închise joi, la ora 10.30, pentru patru ore, au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, reprezentanţi ai celor două unităţi

5 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile bucureştene, închise temporar

Aeroporturile bucureştene au fost închise temporar

Din cauza ninsorii abundente de pe aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti, Compania Tarom a fost obligată sa anuleze şase zboruri cu plecare de pe aeroportul din Bucureşti, respectiv: RO7111/RO7521 (Bucureşti- Antalya/Cluj- Antalya şi retur), RO651/RO347 (Bucureşti-Cluj-Viena), RO341 (Bucureşti-Viena), RO641 (Bucureşti-Cluj) şi RO601 (Bucureşti- Timişoara).

"În ceea ce priveşte pasagerii acestor zboruri, aceştia vor fi reprogramaţi pentru zboruri ulterioare, care vor fi efectuate după ce Aeroportul Henri Coandă se va redeschide traficului aerian. Mai mult, în ceea ce priveşte pasagerii zborului Cluj-Viena, aceştia vor zbura de la Cluj la Frankfurt, de unde vor fi rerutaţi către Viena", se arată, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, de către compania Tarom.

Potrivit sursei citate, o serie de alte zboruri, atât locale, cât şi internaţionale, care trebuiau să decoleze în cursul dimineţii de joi, sunt întârziate la decolare până după ora 14.30, când Aeroportul "Henri Coandă" a anunţat ca se va redeschide pentru traficul aerian la sol.

Pasagerii au fost informaţi de către personalul Tarom de la sol cu privire la întârzieri şi li s-au asigurat atât băuturi răcoritoare, cât şi sandwich-uri.

Joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Aeroportului "Henri Coandă", Valentin Iordache, anunţa faptul că s-a aşteptat aterizarea a trei aeronave, după care, la ora 10.30, a hotărât închiderea aeroportului timp de patru ore, pentru deszăpezire.

Iordache a precizat că, în cursul dimineţii, mai multe zboruri ale unor companii cu destinaţia Milano, Roma, Veneţia, Budapesta, Bruxelles, Sharm-El-Sheikh şi Antalya au fost anulate de către companiile deţinătoare ale aeronavelor. De asemenea, din peste 20 de zboruri care urmau să se efectueze, începând cu ora 5.00, doar unul a fost realizat, respectiv cel spre Varşovia. Acesta a plecat la 7.42, în loc de ora 6.00, aşa cum fusese anunţat.

Iordache a mai spus că toţi pasagerii pentru cursele amânate au rămas în aeroport în vederea reluării traficului aerian.

Şi Aeroportul Băneasa era fost închis, în jurul orei 10.30, pentru curăţarea pistei, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, Ştefan Mladin, directorul general al aeroportului.

El a precizat că ultimul zbor din această dimineaţă a fost la ora 5.30, iar de atunci nu a mai putut fi făcută nicio decolare, pentru această dimineaţă fiind programate cinci zboruri.

"Aeroportul va fi închis pentru patru ore, dar dacă în acest interval vom găsi o breşă, adică un avion ar putea decola, atunci sigur că o va face. Conducerea aeroportului şi comandaţii de aeronavă sunt continuu pe pistă pentru a verifica starea acesteia", a mai spus Mladin. El a precizat că pasagerii pentru respectivele curse au rămas în aeroport în aşteptarea reluării zborurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici