Afacerea măştilor. Fostul director Unifarm ar fi făcut un prejudiciu de 3,6 milioane de lei

  • Fostul director Unifarm este cercetat pentru că ar fi făcut un prejudiciu de 3,6 milioane de lei în urma unei afaceri cu măşti chirugicale.
  • Procurorii DNA au început urmărirea penală şi l-au plasat pe inculpat sub control judiciar.
668 afișări
Imaginea articolului Afacerea măştilor. Fostul director Unifarm ar fi făcut un prejudiciu de 3,6 milioane de lei

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, în cazul fostului director Unifarm, Ionel Eugen Adrian. Măsura se aplică începând de vineri, iar fostul director este inculpat într-un dosar de abuz în serviciu.

Conform DNA, la data de 15 martie 2020, inculpatul în calitatea de director al Companiei Naţionale Unifarm SA, fără respectarea vreunei proceduri şi cu încălcarea prevederilor legale, ar fi încheiat cu o societate comercială un contract de achiziţii publice. Contractul avea valoare de 4.499.985 lei şi viza cumpărarea a 1.500.000 „măşti chirurgicale cu trei pliuri”.

Procurorii au stabilit că, la data încheierii contractului, societatea comercială nu era avizată de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuţia „măştilor chirurgicale cu trei pliuri”.

Ulterior, la doar două zile de la încheierea contractului, directorul general al Companiei Naţionale Unifarm SA ar fi decontat către firma respectivă suma de 3.599.988 lei, reprezentând un avans din valoarea contractului încheiat în condiţiile de mai sus.

DNA a mai stabilit că, până în prezent, societatea comercială nu a livrat nicio mască, iar după denunţarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primită drept avans. Astfel, prejudiciul stabilit de anchetatori este de 3.599.988 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici