Afacerile celui mai bogat om din Ucraina, decimate de armata lui Putin

Rinat Ahmetov nu-l mai suportă pe preşedintele Rusiei, după ce armata de la Moscova i-a distrus afacerile.

11218 afișări
Imaginea articolului Afacerile celui mai bogat om din Ucraina, decimate de armata lui Putin

Cel mai bogat om din Ucraina i-a declarat război lui Putin: Este timpul să scăpăm de sistemul oligarhic

Rinat Ahmetov, 55 de ani, are averea decimată de război. De la 14 miliarde, Ahmetov mai are „doar” 4,2 miliarde de dolari.

Fostul patron al echipei de fotbal Şahtior Doneţk nu deţine relaţii strălucite cu Volodimir Zelenski, dar ajută ţara lui, Ucraina, în lupta contra Rusiei.

A alocat 100 de milioane de euro pentru război, a donat 100.000 de veste antiglonţ şi produce materiale antitanc. Mai presus de toate, Ahmetov îşi exprimă sprijinul faţă de conducerea ucraineană, chiar dacă aceasta implică un declin al oligarhilor.

„Statutul de candidat UE nu este doar o oportunitate de a construi o nouă ţară europeană liberă şi democratică, fără corupţie, cu economie de piaţă, cu instanţe corecte şi independente, libertate de exprimare şi instituţii funcţionale. Este şi o modalitate de a scăpa cu adevărat de sistemul oligarhic”, spune cel care este considerat cel mai puternic dintre oligarhi. „Nu vom mai avea o şansă. Este responsabilitatea noastră istorică să o facem acum”, mai afirmă fostul patron al lui Mircea Lucescu.

Omul de afaceri îşi enumeră proprietăţile distruse, deteriorate sau furate de Rusia: la Mariupol, oţelăriile Azovstal şi Ilych, apoi Avdiika Coke lângă Doneţk, centrala TPP de la Lugansk şi alte zeci de combinate. Numai cele două uzine de la Mariupol valorau înainte de război între 17 şi 20 de miliarde de dolari, spune proprietarul lor.

Cel mai bogat ucrainean afirmă că Rusia „fură cu cinism cerealele şi oţelul de la Mariupol”, valoarea totală fiind de aproximativ un miliard. Toate astea l-au convins pe Ahmetov să dea în judecată Rusia la instanţele internaţionale pentru „zeci de miliarde de dolari”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici