Afiş prin care şefii Poliţiei Slatina ar cere 2 lei angajaţilor pentru curăţenie,trimis către Carmen Dan | FOTO

Un afiş prin care angajaţilor Poliţiei Slatina li se cer 2 lei lunar pentru serviciile de curăţenie a fost fotografiat, pe holul instituţiei, şi trimis sindicatului Europol. Sindicatul, la rândul său, a trimis pozele ministrului Carmen Dan, iar reprezentanţii IPJ Olt au anunţat că fac anchetă.

2943 afișări
Imaginea articolului Afiş prin care şefii Poliţiei Slatina ar cere 2 lei angajaţilor pentru curăţenie,trimis către Carmen Dan | FOTO

Afiş prin care şefii Poliţiei Slatina ar cere 2 lei angajaţilor pentru curăţenie,trimis către Carmen Dan

Poliţia Olt a deschis o anchetă internă după ce pe holul Poliţiei Slatina a apărut un afiş prin care se cere angajaţilor să contribuie lunar cu câte doi lei pentru serviciile de curăţenie din instituţie.

Preşedintele Sindicatului Europol Olt, Alen Nuţu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a fost fotografiat de mai mulţi locuitori ai Slatinei, pe holul sediului Poliţiei, iar imaginile au fost trimise sindicatului Europol.

”A fost fotografiat de mai mulţi cetăţeni din municipiul Slatina şi trimis pe adresa de email a organizaţiei noastre sindicale. Oamenii nu ştiu dacă l-au luat în râs sau l-au considerat ca şi normal, dar am fost sesizaţi de cetăţeni de acest aspect, care presupun că nu le-a plăcut. Ca atare, am luat atitudine şi am publicat afişul pe site-ul nostru. Nu e vorba de o sumă exorbitantă, e vorba de o sumă derizorie, dar gestul în sine a deranjat mai mulţi colegi de-ai mei pentru că subfinanţarea noastră e în continuare susţinută din banii poliţiştilor. Presupun că lipsa fondurilor din cadrul ministerului a dus la acest aspect, dar credeţi că este legal ceea ce fac? Presupun că cel care a făcut anunţul şi l-a publicat trebuie să îşi asume. Dar este legal? Legal nu este”, a declarat Alen Nuţu.

Sindicaliştii de la Europol au trimis imagini cu afişul şi ministrului de Interne, Carmen Dan, Alen Nuţu spunând că ”poate are ea mărunt 2 lei să le dea şefilor de la Poliţia Slatina”.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt au declarat că se vor face verificări în acest caz.

”În urma apariţiei pe site-ul sindicatului Europol a unui anunţ privind solicitarea Poliţiei municipiului Slatina către poliţiştii din subordine de a contribui financiar în mod voluntar cu suma de 2 lei lunar, facem precizarea că şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a dispus efectuarea de verificări în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul Iulian Nicolae.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici