DISPUTĂ între Matteo Salvini şi Silvio Berlusconi. Liderul Ligii Nordului susţine ideile protecţioniste ale lui Donald Trump, criticând mutarea firmelor din Italia în România

Matteo Salvini, liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga Nordului, a intrat într-o dispută cu aliatul său politic, fostul premier Silvio Berlusconi, privind politicile protecţioniste ale preşedintelui SUA, Donald Trump, Salvini susţinând ideea sancţionării firmelor care se mută în România.

5267 afișări
Imaginea articolului DISPUTĂ între Matteo Salvini şi Silvio Berlusconi. Liderul Ligii Nordului susţine ideile protecţioniste ale lui Donald Trump, criticând mutarea firmelor din Italia în România

DISPUTĂ între Matteo Salvini şi Silvio Berlusconi. Liderul Ligii Nordului susţine ideile protecţioniste ale lui Donald Trump, criticând mutarea firmelor din Italia în România (Imagine: corriere.it)

Deşi sunt aliaţi politici înaintea alegerilor parlamentare programate în martie, Silvio Berlusconi, liderul formaţiunii de centru-dreapta Forza Italia, şi Matteo Salvini, liderul partidului radical Liga Nordului, au avut în ultima vreme o serie de disensiuni.

Cea mai recentă dispută se referă la modul în care cei doi lideri politici se raportează la integrarea europeană şi la teme comerciale.

Silvio Berlusconi a declarat că susţine poziţia cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care a denunţat la Forumul Economic Mondial Davos, abordarea protecţionistă a Administraţiei de la Washington.

"Împărtăşesc poziţia doamnei Merkel: protecţionismul lui Trump nu este un lucru pozitiv nici măcar pentru Statele Unite", a afirmat Silvio Berlusconi într-un interviu acordat postului RTL 102.5.

La rândul său, Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, a afirmat: "Eu sunt de partea lui Trump. El apără industria americană, vrea să salveze locuri de muncă. Toată lumea îl critică; eu, în schimb, vreau să fac acelaşi lucru în Italia, pot fi introduse taxe comerciale".

Liderul Ligii Nordului a criticat firmele care îşi transferă sedii în ţări precum România, pledând pentru impunerea de taxe comerciale. "S-a ajuns la o situaţie în care este prea comod să faci disponibilizări în Milano şi să îţi deschizi alt sediu în România sau în China, pentru a revinde apoi produse în supermarketurile noastre. Dacă vrei să faci asta, plăteşti mai mult", a spus Salvini la emisiunea Mattino Cinque, potrivit cotidianului La Repubblica.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici