After school gratuit pentru zeci de copii din familii sărace din Ploieşti, prin grija unei fundaţii - FOTO

Zeci de copii din familii sărace din Ploieşti beneficiază, începând de săptămâna viitoare, de after school gratuit, prin grija unei fundaţii, copiii primind masă caldă, îndrumare în efectuarea temelor, dar şi consiliere psihologică sau logopedică dacă este cazul.

1065 afișări
Imaginea articolului After school gratuit pentru zeci de copii din familii sărace din Ploieşti, prin grija unei fundaţii - FOTO

After school gratuit pentru zeci de copii din familii sărace din Ploieşti, prin grija unei fundaţii (Imagine: Mediafax Foto)

O fundaţie care are în grijă peste 400 de copii abandonaţi sau care provin din familii cu situaţii dificile a deschis la Ploieşti un ”Centru de servicii pentru copii şi familii”, în cadrul căruia organizează, începând de săptămâna viitoare, program de tipul ”şcoală după şcoală” pentru 36 de copii din familii sărace, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Centrul, denumit ”Casa Alexandra”, oferă copiilor gratuit o masă caldă, programe educaţionale şcoală după şcoală, programe de terapie şi recuperare prin consiliere psihologică, psihopedagogică şi logopedică, dar şi activităţi care includ muzică, jocuri şi sport.

”Acest centru s-a născut din dorinţa noastră de a reduce abandonul şcolar şi marginalizarea socială”, a declarat coordonatorul proiectului, Camelia Baciu, de la Fundaţia Umanitară Concordia.

Aceasta a precizat că cea mai mare parte a fondurilor din care sunt susţinute activităţile acestui after-school provin de la fundaţie, o mică sumă de bani fiind asigurată de Primăria Ploieşti, iar cei care îi supraveghează pe copii sunt specialişti din cadrul fundaţiei Concordia.

”În mare parte, fondurile sunt susţinute de organizaţia noastră. Avem un mic ajutor din partea Primăriei Ploieşti, a fost un concurs de proiecte prin intermediul căruia noi am putut accesa o mică sumă, pentru o perioadă limitată. De altfel, acest proiect se va încheia în luna decembrie”, a mai spus Camelia Baciu la inaugurarea centrului.

De serviciile oferite de acest centru social beneficiază copii cuvârste de la şase la 14 ani, care frecventează cursurile şcolare. Copiii care merg la ore după-amiază se prezintă la centru dimineaţa, îşi fac temele, participă la activităţi, iau masa de prânz după care merg la şcoală, iar după prânz în centru vin copiii mici, care de obicei au ore de curs dimineaţa. În plus, familiile acestor copii primesc sprijin din partea specialiştilor centrului.

”Ceea ce e nou la acest centru este această abordare copil-familie, iar pentru familie oferim servicii de consiliere ca o intervenţie timpurie în prevenirea separării copiilor şi îi sprijinim pe părinţi în căutarea unui loc de muncă şi chiar la a avea acces la anumite servicii publice, pentru ca ei să poată în continuare să-şi crească copiii acasă şi să fie independenţi financiar”, a adăugat reprezentanta fundaţiei umanitare.

Aceeaşi fundaţie a deschis în urmă cu câţiva ani un alt centru care oferă servicii de tip after-school copiilor din familii sărace, în total peste 70 de copii din Ploieşti beneficiind gratuit de ajutor în acest sens. Copiii au fost selectaţi de către personalul centrului, în urma unor anchete care au relevat riscul ca aceştia să renunţe la şcoală din cauza condiţiilor materiale dificile ale familiilor.

Concordia este o organizaţie non-profit care activează la nivel internaţional şi care are centre de asistenţă socială, centre rezidenţiale şi de formare profesională în România, Moldova şi Bulgaria, pentru 1.000 de copii şi tineri şi peste 2.500 de bătrâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici