Aglomeraţie pe DN 7 şi în Vama Nădlac, la finalul vacanţei românilor care lucrează în străinătate

Drumul Naţional 7 în judeţul Arad este aglomerat sâmbătă seară, iar traficul în Vama Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, este de trei ori mai mare decât în mod obişnuit, în condiţiile în care românii care lucrează în străinătate şi au petrecut sărbătorile în ţară se întorc la locurile de muncă.

581 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie pe DN 7 şi în Vama Nădlac, la finalul vacanţei românilor care lucrează în străinătate

Aglomeraţie pe DN 7 şi în Vama Nădlac, la finalul vacanţei românilor care lucrează în străinătate (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Arad, traficul pe DN 7 s-a aglomerat sâmbătă seară şi au fost luate măsuri pentru a se evita blocajele, mai ales în apropiere de Nădlac, unde s-a format o coloană de camioane pe o distanţă de cinci kilometri.

Coloana de automarfare blochează una dintre cele două benzi ale DN7, înainte de oraşul Nădlac, astfel că în zonă se înregistrează blocaje în trafic, în condiţiile în care pe singura bandă liberă se circulă în ambele sensuri, mii de maşini ieşind din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Camelia Tuduce, a precizat că prima măsură a fost ca traficul autoturismelor să fie deviat de pe DN 7 pe autostradă, de la Pecica la Nădlac.

În paralel, şoferii care se deplasează dinspre Deva spre frontiera cu Ungaria sunt sfătuiţi de către echipajele de poliţie să aleagă vămile Turnu sau Vărşand.

Şi Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ”traficul rutier pe DN 7 este intens pe sensul de mers Deva-Arad-Nădlac” pentru că ”numeroşi români stabiliţi în străinătate părăsesc ţara, la final de vacanţă”.

”A început să se formeze coloană de autovehicule la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac. Recomandăm folosirea punctelor de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand”, anunţă Infotrafic.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că aglomeraţia la frontieră a început în jurul orei 18.00, când au fost deschise toate benzile disponibile pentru controlul documentelor, personalul fiind suplimentat.

Astfel, prin Vama Nădlac se poate ieşi din ţară pe şapte benzi, faţă de două în mod obişnuit, estimându-se că traficul a crescut de două-trei ori.

Poliţia de Frontieră anunţă că timpul de aşteptare pentru controlul documentelor este de 25 de minute din cauza aglomeraţiei.

Autorităţile estimează că traficul va reveni la valori apropiate de cele normale duminică, atunci când majoritatea muncitorilor români din străinătate care au fost acasă de sărbători vor fi părăsit ţara, pentru ca luni să se poată rezenta la locurile de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici