Ai avut coronavirus? După externare poţi merge unde vrei: ce spun medicii

  • Dacă ai avut Covid 19 nu trebuie să mai stai în autoizolare la domiciliu după externare
  • După externare trebuie să respecţi în continuare măsurile de prevenţie
  • Dr. Adrian Marinescu: Există un risc redus ca virusul să nu fie elliminat cu totul şi după cele 14 zile
2324 afișări
Imaginea articolului Ai avut coronavirus? După externare poţi merge unde vrei: ce spun medicii

Într-un Ordin al Ministrului Sănătăţii publicat în Monitorul Oficial scrie că pacienţii care au avut coronavirus sunt externaţi după 2 teste negative şi nu mai trebuie să stea izolaţi la domiciliu timp de 14 zile.

Medicul Adrian Marinescu îţi spune că decizia este una corectă. 

 "Este corect pentru că, până la urmă ei când ajung acasă trebuie să respecte aceleaşi măsuri de prevenţie cum o face restul populaţiei. Chiar dacă ei nu mai trebuie să stea în autoizolare, nu înseamnă că nu mai respectă măsurile de prevenţie, este acelaşi lucru. Sunt suficiente acele măsuri în condiţiile în care el e declarat vindecat, după cele două teste negative.  “

Te  întrebi poate dacă există riscul  de infectare prelungită în cazul pacienţilor externaţi, fapt care te-ar putea expune. Cel puţin acum riscul acesta este foarte mic. 

"Nu există dovezi palpabile în momentul ăsta, nu spun că orice e posibil şi poate pe viitor vom afla că lucrurile stau altfel. Da, rămâne un risc ca virusul să nu fie eliminat cu totul, de acord, numai că acest risc poate să fie şi după cele două săptămâni, sunt situaţii când eliminarea se face la 50 de zile, poate că pacientul poate, cu un risc mic, să transmită şi după 3 sau 4 săptămâni", îţi explică Dr. Marinescu. 

Iată de ce este cu atât mai important să respecţi regulile de igienă şi de distanţare socială. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici