Ai grijă ce scrii şi spui pe Facebook. Condamnare primită de un bărbat care a aruncat cu insulte rasiste la adresa jucătorilor englezi

Un bărbat care a postat, după finala Campionatului European, un videoclip pe Facebook plin de insulte rasiste care vizau fotbalistii englezi Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka a primit miercuri condamnarea.

807 afișări
Imaginea articolului Ai grijă ce scrii şi spui pe Facebook. Condamnare primită de un bărbat care a aruncat cu insulte rasiste la adresa jucătorilor englezi

Ai grijă ce scrii şi spui pe Facebook. Condamnare primită de un bărbat care a aruncat cu insulte rasiste la adresa jucătorilor englezi

Bradford Pretty, în vârstă de 50 de ani a recunoscut că a trimis un mesaj extrem de ofensator cu caracter indecent, obscen sau ameninţător.

Atacul său rasist a venit după ce cei trei jucători, toţi de culoare, au ratat penalty-urile decisive din finala cu Italia.

Pretty a fost condamnat la 50 de zile de închisoare, pedeapsă suspendată cu o periaodă de probaţiune de 12 luni, şi va trebui să facă 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Richard Graham, avocatul lui Pretty, a spus că videoclipului încărcat de clientul său este „urât” şi l-a numit „un moment de beţie totală”.

Pretty a băut „15 sau 16” doze de bere în ziua finalei şi a fost „clar puternic intoxicat” în momentul înregistrării videoclipului, a spus Graham.

Săptămâna trecută, un susţinător al clubului englez West Bromwich Albion a primit o pedeapsă cu închisoarea de opt săptămâni pentru insultele rasiste adresate pe Facebook unuia dintre jucătorii propriei sale echipe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici