Ajutor financiar de 80.000 lei pentru familia militarului mort în Afganistan

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri, după încheierea ceremonialului pentru militarul Dragoş Traian Alexandrescu, mort în Afganistan, că familia lui va fi ajutată cu 80.000 lei, iar soţia acestuia va fi încadrată ca subofiţer la o unitate militară din zona Câmpulung Muscel.

31 afișări
Imaginea articolului Ajutor financiar de 80.000 lei pentru familia militarului mort în Afganistan

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu (Imagine: Mediafax Foto)

Cortegiul funerar al militarului Dragoş Traian Alexandrescu, ridicat post-mortem în grad de sublocotenent, a plecat, miercuri, în jurul orei 17.30, de pe Aeroportul din Craiova, îndreptându-se spre localitatea Câmpulung Muscel, judeţul Argeş.

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, după încheierea ceremonialului religios şi militar, că se caută soluţii pentru întrajutorarea familiei lui Dragoş Traian Alexandrescu.

"Va fi un ajutor de peste 800 de milioane de lei (n.r. - vechi). Nimic din toate acestea nu pot să înlocuiască nici soţul, nici tatăl acelor copii. Există un program foarte bun social care-i va ajuta, însă mai puţin pe această zonă", a declarat Meleşcanu.

Ministrul liberal a mai spus că s-a discutat problema soţiei militarului ucis în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

"Am discutat astăzi (miercuri - n. r.), având în vedere că soţia lui Dragoş este casnică şi a rămas cu doi copii, posibilitatea ca s-o încadrăm subofiţer la o unitate militară din zonă. Sper ca acest lucru să se rezolve foarte rapid", a mai spus ministrul Apărării.

Teodor Meleşcanu susţine că familia ar putea fi ajutată de municipalitatea din Câmpulung Muscel, primarul Călin Andrei declarându-şi toată disponibilitatea în acest sens.

"Am discutat cu primarul din Câmpulung Muscel care este foarte aproape şi vecin de bloc cu Dragoş să găsească o soluţie să sprijine pentru contractarea unei locuinţe sau pentru găsirea unei soluţii. M-a asigurat că la primărie există toată disponibilitatea şi vor găsi fie posibilitatea unui teren, fie includerea unui program de construcţii de ANL, astfel încât familia să aibă un cămin de la tatăl şi soţul lor", a declarat Meleşcanu.

Ministrul Apărării spune că toţi militarii care au avut de suferit în teatrele de operaţiune în care România are forţe armate vor fi ajutaţi prin intermediul unui fond special creat.

"Am creat o fundaţie anul acesta, care se numeşte «Camarazii» şi care are ca scop ajutorarea familiilor tuturor urmaşilor care au căzut în teatre de operaţiuni sau care au suferit vătămări grave în teatrele de operaţiuni", a mai spus Meleşcanu.

Aeronava Herculesc C 130 cu trupul neînsufleţit al militarului român ucis în Afganistan, în 31 august, în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1 (Qalat - Kabul), a aterizat, miercuri, în jurul orei 16.00, pe Aeroportul Militar din Craiova.

Un cortegiu format din militari din cadrul Detaşamentului "Scorpionii Roşii" a purtat pe umeri sicriul cu trupul militarului, care a fost aşezat pe o masă special amenajată pe pista aeroportului. La ceremonialul militar şi religios care a avut loc pe pista Aeroportului militar din Craiova, Dragoş Traian Alexandrescu, ucis în Afganistan a fost înaintat în grad de sublocotenent post-mortem şi i s-a acordat acestuia distincţia "Steaua României" în grad de cavaler.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici