Ajutor pentru Grecia, cuprinsă de incendii puternice. România trimite peste 100 de pompieri şi 23 de autospeciale

  • Vineri, România trimite în Grecia un modul format din peste 100 de pompieri, 23 de autospeciale, cisterne şi un centru de comandă, anunţă şeful DSU.
  • Raed Arafat: „Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara ţării”.
5592 afișări
Imaginea articolului Ajutor pentru Grecia, cuprinsă de incendii puternice. România trimite peste 100 de pompieri şi 23 de autospeciale

Ajutor pentru Grecia

„Mai multe ţări au solicitat sprijin - Turcia, Italia, Fraţa, Albania, Grecia. Toată Europa încearcă să ajute. Vorbesc de incendiile de pădure. Noi am înaintat oferte de sprijin aerian şi terestru. Aici depinde ce acceptă ţările care sunt afectate. Azi, după discuţii cu colegii de la Protecţia civilă elenă şi Protecţia civilă europeană, am înaintat o propunere de un modul de la IGSU, care va include 112 pompieri, 23 autospeciale, din care şase autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, un generator de mare putere, două tabere mobile pentru uz propriu al personalului nostru, un autocar de intervenţie, patru microbuze”, spune Raed Arafat.

El a precizat că IGSU a prealertat modului.

„După ce a venit acceptul, s-a dat ordinul de mobilizare pentru a pregăti plecarea în cursul zilei de mâine. (...) Propunerea este pentru asistenţă de zece zile, cu posibilitate de prelungire. (...) Este prima dată când România trimite un modul terestru pentru incendii de pădure în afara ţării”, adaugă Arafat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici