Alarmă de incendiu la Spitalul de Copii din Timişoara. Zeci şi copii şi părinţi, evacuaţi

Foarte mult fum a fost în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Copii din Timişoara. Autorităţile au declanşat Planul Roşu de intervenţie şi zeci de persoane, copii, părinţi şi cadre medicale, au fost evacuate.

239 afișări
Imaginea articolului Alarmă de incendiu la Spitalul de Copii din Timişoara. Zeci şi copii şi părinţi, evacuaţi

Alarmă de incendiu la Spitalul de Copii din Timişoara. Zeci şi copii şi părinţi, evacuaţi

ACTUALIZARE:

Incendiul a fost stins, nu există victime.

//////////////////////////////////////

Fumul a fost observat după miezul nopţii la primul etaj al clădirii. Incidentul a fost anunţat la 112, iar autorităţile au declanşat Planul Roşu de intervenţie.

Potrivit autorităţilor, 42 de copii şi 41 de adulţi au fost evacuaţi. Cei mai mulţi dintre pacienţii evacuaţi au fost transferaţi la alte unităţi medicale. Nu au fost persoane rănite în urma incidentului.

Pompierii au stabilit că fumul gros a fost provocat de un scurt circuit la echipamentele electrice. Pericolul a fost îndepărtat, iar clădirea a fost ventilată cu ajutorul echipamentelor ISU.

La faţa locului au intervenit numeroşi pompieri, dar şi poliţişti şi jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că a fost activat Planul roşu de intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

„La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat", a precizat Elena Megherea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
incendiu,
spital,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici