Alba: Doi morţi şi șapte răniţi, după ce un autocar s-a răsturnat

Două persoane au murit şi şapte au fost rănite, duminică dimineaţă, pe DN 7, în zona localităţii Şibot, din judeţul Alba, după ce un TIR a derapat şi a acroşat un autocar care s-a răsturnat în afara părţii carosabile şi care venea din Germania şi urma să ajungă la Bucureşti.

47 afișări
Imaginea articolului Alba: Doi morţi şi șapte răniţi, după ce un autocar s-a răsturnat

Alba: Doi morţi şi mai mulţi răniţi, după ce un autocar s-a răsturnat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

La faţa locului, au fost mobilizate mai multe ambulanţe, echipaje SMURD, de la Serviciul de Descarcerare, precum şi poliţişti rutieri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Bălaş, a declarat că în autocar se aflau 28 de persoane şi cei doi şoferi.

Adrian David, subinspector în cadrul Poliţiei Judeţene Alba, a declarat că apelul la Serviciul de Urgenţă a fost înregistrat la ora 5, 45, accidentul petrecându-se la kilometrul 350 al DN 7, după ce şoferul unui TIR nu a adaptat viteza la condiţiile de mers într-o curbă, iar autovehiculul a intrat in derapaj şi s-a ciocnit cu un autocar plin cu călători, care s-a răsturnat în afara carosabilului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Iulia Haţegan, a declarat că pasagerii din autocar erau români şi veneau din Germania, autocarul având ultima oprire în Bucureşti, după ce avusese deja o primă oprire la Deva, unde au coborât unii dintre pasageri

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Alba, circulaţia rutieră a fost deblocată pe ambele sensuri după ce pompierii militari au spălat carosabilul şi au adunat fragmentele din TIR-ul şi autocarul implicate în accident.

Conform sursei citate, cele două femei decedate în acest accident aveau 50 şi, respectiv, 32 de ani, sunt mamă şi fiică, fiind din localitatea Sălişte, judeţul Sibiu. În momentul producerii accidentului, cele două femei se aflau în partea de mijloc a autocarului şi mai aveau aproximativ 80 de kilometri până la destinaţie.

Potrivit poliţiştilor, în autocar se afla şi fiul, respectiv, fratele celor două, însă acesta a scăpat doar cu câteva răni uşoare. Tânărul a anunţat familia, la faţa locului sosind deja tatăl său.

Şoferii TIR-ului şi autocarului au fost transportaţi la spital, unde li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind apoi duşi la poliţie pentru a da declaraţii cu privire la accidentul de circulaţie.

Cinci dintre răniţii în accidentul petrecut în judeţul Alba au ajuns la Spitalul Judeţean Alba, printre aceştia fiind şi o fetiţă de trei ani, care nu este rănită grav, fiind în afara oricărui pericol. Din cele cinci victime, doar una este în stare mai gravă, alţi doi răniţi uşor fiind duşi la spitalele din Cugir şi Sebeş.

Potrivit poliţiştilor, pasagerii din autocar au fost duşi la un motel din apropierea zonei unde s-a produs accidentul, de unde urmează să fie preluaţi de un alt autocar al firmei de transport care îi va duce la destinaţie.

Potrivit medicilor Spitalului Judeţean Alba, victima aflată în stare mai gravă a suferit mai multe traumatisme după ce a fost încarcerată între fiarele autocarului. O altă persoană adusă la această unitatea spitalicească va fi lăsată să plece acasă deoarece nu necesită îngrijiri medicale, fiind doar supusă unor investigaţii medicale şi radiografii pentru că avea dureri.


.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici