Alba: Inspectorul de la Administraţia Fondului pentru Mediu arestat pentru mită, trimis în judecată

Andreea Hannelore Burcuş Săvulescu, inspector fiscal în cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, acuzată de DNA Alba Iulia de luare de mită, în contextul în care a cerut bani unui om de afaceri să îi reducă obligaţiile fiscale, a fost trimisă în judecată.

230 afișări
Imaginea articolului Alba: Inspectorul de la Administraţia Fondului pentru Mediu arestat pentru mită, trimis în judecată

Alba: Inspectorul de la Administraţia Fondului pentru Mediu arestat pentru mită, trimis în judecată

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de DNA, procurorii Serviciului Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Andreei Hannelore Burcuş Săvulescu, referent cu atribuţii de inspecţie fiscală în cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Potrivit procurorilor, o societate comercială din judeţul Alba a fost controlată, în noiembrie 2015, de Administraţia Fondului pentru Mediu, din echipa de control făcând parte şi Hannelore Andreea Burcuş Săvulescu. În 15 martie, Burcuş Săvulescu a mers singură la sediul societăţii respective, unde, în contextul unor discuţii privind concluziile provizorii ale controlului şi deficienţele constatate, i-a explicat omului de afaceri care conduce societatea controlată că poate să scadă cuantumul obligaţiilor fiscale de la 761.000 lei la 338.000 lei, dacă îi dă 10 la sută din diferenţa astfel calculată. Concret, inspectorul fiscal a pretins suma de 42.300 lei, plătibilă în două tranşe: una pe loc, cealaltă la încheierea procesului-verbal de control.

În aceeaşi zi, Burcuş Săvulescu a primit de la denunţător 20.000 lei, urmând ca diferenţa să-i fie înmânată ulterior. Ulterior, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inspectoarei fiind găsită suma de 10.000 lei.

În 31 martie, Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de DNA Alba Iulia de arestare preventivă a Andreei Hannelore Burcuş Săvulescu pe o perioadă de 30 zile, până la 29 aprilie inclusiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Alba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici