Alba-neagra de Black Friday. ANPC a găsit nereguli la reduceri

  • Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au găsit nereguli în ceea ce piveşte reducerile practicate în cadrul campaniei Black Friday.
  • O companie a răspuns că nu poate fi corectă „într-o piaţă în care nimeni nu e”.
3099 afișări
Imaginea articolului Alba-neagra de Black Friday. ANPC a găsit nereguli la reduceri

Alba-neagra de Black Friday. ANPC a găsit nereguli la reduceri

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii au făcut în ultimele zile o verificare a mediului online în ceea ce priveşte modul în care se derulează „Black Friday”, considerat un vârf al promoţiilor anuale.

„Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus)”, se arată în comunicat.

Astfel, ANPC susţine că echipele au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site.

„Reprezentanţii Altex au afirmat, cu ocazia discuţiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”, au mai transmis reprezenanţii ANPC.

Conform acestora, firma a fost amendată cu 50.000 lei şi a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activităţii până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC anunţă că va informa autorităţile din domeniu, respectiv Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preţ” neconformă.

De asemenea, ANPC va informa organele penale cu privire la cazurile de înşelăciune constatate ca urmare a acestor controale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
altex,
anpc,
clack friday

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici