ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Au votat 420 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest ale Poliţiei Române / Constanţa: Sute de deţinuţi au votat la Poarta Albă cu urna mobilă

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că, până la ora 15.30, au votat 420 de persoane din centrele de reţinere şi arest preventiv ale Poliţiei Române. În total, 495 de persoane aflate în unităţile de detenţie ale poliţiei au cerut să voteze.

133 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Au votat 420 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest ale Poliţiei Române / Constanţa: Sute de deţinuţi au votat la Poarta Albă cu urna mobilă

ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Au votat 420 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest ale Poliţiei Române

"Menţionez, că din cele 495 de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv ale Poliţiei Române, care au formulat cereri pentru a-şi exercita dreptul de vot, prin intermediul urnei speciale, până la această oră au votat 420 de persoane", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În ceea ce priveşte deţinuţii din sistemul penitenciar, 7.432 şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile parlamentare la urnele mobile ce vor fi aduse de membrii birourilor electorale în locurile de detenţie, condiţia fiind ca acestea să figureze pe raza de domiciliu a celor închişi.

În penitenciarele din România sunt închise 27.486 de persoane, iar dintre acestea 10.189 au drept de vot pentru alegerile parlamentare de duminică.

Sute de deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul de la Poarta Albă şi în Secţia exterioară Valu lui Traian, dintre cei cu drept de vot, şi-au exprimat, duminică, dreptul constituţional de a merge la urne şi a vota, iar alte 20 de persoane au votat în Arestul Poliţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Poarta Albă, dintre persoanele private de libertate, cetăţeni români cu drept de vot la aceste alegeri, aflate în penitenciar, şi-au exprimat intenţia de vot 765, dintre care 548 la Penitenciarul Poarta Albă şi 217 de la Secţia exterioară Valu lui Traian.

Procesul electoral s-a desfăşurat începând cu ora 09.00, în locaţii special amenajate din incinta spaţiilor de deţinere, unde reprezentanţii comisiilor electorale locale au instalat urnele speciale mobile şi s-a încheiat fără incidente în jurul orei 14.00. De asemenea, 126 de deţinuţi au refuzat să voteze deşi aveau acest drept.

Procesul electoral s-a desfăşurat şi în arestul IPJ Constanţa, unde 20 de persoane au solicitat să îşi exercite dreptul la vot, restul nedorind sau neavând dreptul la vot. Alte două persoane arestate la domiciliu au solicitat urna mobilă.

Şi conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa a solicitat Biroului Electoral Municipal Constanţa urna mobilă pentru pacienţii internaţi care au domiciliul pe raza municipiului Constanţa şi care nu îşi pot exercita dreptul la vot la secţiile de votare unde sunt înscrişi. Pe lista specială centralizată vineri s-au înscris 232 de pacienţi internaţi în secţiile spitalului, inclusiv cele exterioare.

Managerul unităţii a desemnat o persoană de contact care a însoţit echipa cu urna mobilă pe toate secţiile spitalului. De asemenea, la nivelul fiecărei secţii a fost nominalizat un asistent medical care a preluat echipa cu urna mobilă pentru a o conduce la fiecare pacient care s-a înscris pe lista specială a persoanelor cu drept de vot.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici