VIDEO | Oraşul fruntaş la vot la prima oră. Aşteptările unui votant: „Să nu mai ies în stradă”

Ieşenii sunt matinali la vot. Până aproape de ora 8, la cele trei secţii de votare de la Liceul „Vasile Alecsandri” din centrul Iaşului în urne erau deja câteva zeci de buletine.

1699 afișări

Fie că au vrut să scape de o grijă, fie că aşa obişuiesc, cei arondaţi secţiei de votare au venit încă de la deschiderea secţiei pentru a-şi expirma opţiunea electorală.

„Mai am şi alte treburi şi mă gândeam să fiu printre primii. E o schimbare, o schimbare în bine", a spus unul dintre primii votanţi.

Un alt bărbat care şi-a exprimat opţiunea electorală la Liceul Alecsandri a făcut referire la încă cinci ani în care să nu mai iasă în stradă: „Încă cinci ani de linişte (n.r. aştept). Şi să nu mai ies în stradă”.

„Pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor, pentru noi, să fie mai bine”, a spus un alt votant.

„Aşa dimineaţă pentru că sunt un om ocupat şi vreau să îmi iau de o grijă şi sţiam că acum dimineaţă nu e chiar aşa aglomerat. Am votat deoarece cred că orice cetăţean ar trebui să voteze ca să ştie după ce se supără, dacă i se datorează şi lui supărarea sau celorlalţi", a spus o femeie.

Toate secţiie de votare din Iaşi la agerile prezidenţiale 2019, turul 2, s-au deschis la ora 7.00, fără niciun incident. În judeţul Iaşi sunt înscrise pe listele permanente 776 826 de persoane, iar acestea îşi pot exprima opţiunea electorală în 748 de secţii de votare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici