Alegeri prezidenţiale: 384 de incidente sesizate până la ora 15.00

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a informat că duminică, până la ora 15.00, au fost sesizate 384 de incidente electorale, la nivel naţional, din care 14 sunt infracţiuni, fiind aplicate, totodată, amenzi în valoare totală de 17.860 de lei.

37 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale: 384 de incidente sesizate până la ora 15.00

Alegeri prezidenţiale: 384 de incidente, sesizate până la ora 15.00 (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, în prezentarea privind incidentele electorale înregistrate în ziua scrutinului până la ora 15.00, comisarul Ciocan a informat că în oraşul Făgăraş a fost întocmit un dosar penal unei femei care a încercat să dea mită electorală.

Comisarul Christian Ciocan a mai declarat că în localitatea Movileni, judeţul Olt, unui fotoreporter i-a fost distrusă camera, după ce acesta a fotografiat-o pe soţia primarului intrând de mai multe ori în cabina de vot.

Potrivit lui Ciocan, până la ora 14.00, dintre sesizările privind infracţiuni cu violenţă a fost verificată informaţia de la la ora 12.30 din comuna Cilibia, unde un bărbat aflat sub influenţa alcoolului a arătat un cuţit şi a adresat injurii membrilor secţiei de votare. Poliţiştii l-au imobilizat şi i-au întocmit dosar penal pentru port ilegal de armă.

În comuna Roşiorii de Vede din judeţul Teleorman, un bărbat a încercat să introducă două buletine în urna de vot. Acestuia i s-a întocmit dosar penal, la fel ca şi preşedintelui secţiei de votare.

De asemenea, Ciocan a mai arătat că au fost organizate un număr de 810 de filtre, în care au fost verificate 5.118 de autovehicule. Au fost aplicate 1.647 amenzi privind circulaţia, alte 320 pentru încălcări ale prevederilor OUG privind transportatorii rutieri şi au fost constatate 19 infracţiuni la regimul circulaţiei.

Ciocan a precizat că au fost reţinute 49 de permise şi 62 de certificate de înmatriculare.

"Vor fi verificate şi toate semnalările privind turismul electoral", a precizat Cristian Ciocan.

În Bucureşti au fost raportate 47 de incidente electorale, în judeţul Călăraşi s-au raportat 44 incidente, în judeţul Olt - 33, în Argeş - 25, în Dâmboviţa - 24, în Buzău - 19, în judeţul Galaţi - 17, Ialomiţa 16, Timiş -13, Teleorman - 12.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici