ALEGERI PREZIDENŢIALE, turul II - Firea: Se încearcă formarea unei opinii greşite în legătură cu votul din diaspora. Există o secţie de votare lângă Londra unde nu e nimeni la vot

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că lângă Londra există o secţie de votare unde la orele prânzului nu se afla nimeni pentru a-şi exercita dreptul de vot, ea arătând că nu ştie la câţi km se află de capitală, dar că e „lângă Londra”.

5143 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE, turul II - Firea: Se încearcă formarea unei opinii greşite în legătură cu votul din diaspora. Există o secţie de votare lângă Londra unde nu e nimeni la vot

Firea: La secţia 152 din Londra s-a votat multiplu, fără a se întrerupe votul. Cerem BEC şi BES măsuri (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

„Se încearcă formarea unei opinii greşite în legătură cu votul din diaspora. Vă vom prezenta un filmuleţ în care se poate observa foarte clar că la o secţie de la Londra există foarte multe persoane care doresc să voteze, iar la secţii din zonă nu este nimeni”, a spus Gabriela Firea.

Pe un monitor amplasat în sala de conferinţe a rulat un filmuleţ de un minut cu intrarea într-o clădire şi un avizier unde se putea citi un text care îndruma în limba română spre o secţie de votare.

Întrebată în ce localitate se află această secţie şi la câţi km de Londra, Firea a răspuns: „Exact km nu-i ştiu, dar e lângă Londra. Pot să mă informez, vă dau datele concrete”.

Întrebată la ce oră s-a filmat, ea a precizat: „În cursul dimineţii. Nu la 7 dimineaţa. Din câte am înţeles, în jur de 12.00, deci cumva spre prânz”.

Firea a arătat că după ce social-democraţii de la Bucureşti au văzut aceste imagini au încercat să ia legătura cu simpatizanţii lor pentru a le da şi celorlalţi adresa acestei secţii.

„Sentimentul nostru e că a fost - bună parte, nu spun 100% - şi o propagandă a părţii adverse”, a mai spus Firea.

Firea: La secţia 152 din Londra s-a votat multiplu, fără a se întrerupe votul. Cerem BEC şi BES măsuri

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a declarat că preşedintele secţiei de votare 152 din Londra a refuzat să întrerupă procesul electoral după ce mai mulţi votanţi ar fi introdus în urnă mai mult de un buletin de vot de persoană, ea solicitând BEC şi BES să ia măsurile legale ce se impun.

„De asemenea, aş vrea să vă informez în legătură cu faptul că la Londra, la secţia 152, s-a întâmplat un incident, noi spunem chiar mai mult, o ilegalitate. Mai mulţi votanţi şi-au luat singuri ştampila şi mai multe buletine de vot cu care au intrat în cabină, le-au ştampilat - repet, mai multe buletine de vot, nu doar unul singur de persoană - ulterior introducându-le în urnă”, a susţinut Firea.

Ea a menţionat că preşedintele secţiei de votare de la secţia nr. 152 din Londra a refuzat să întrerupă procesul de votare.

„În acest moment solicităm BEC să ia măsurile legale care se impun, de asemenea şi Biroului Electoral pentru Străinătate”, a mai spus Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici