Alemanno: În Italia locuiesc 1,5 milioane de români, în România sunt 28.000 de societăţi italiene

Edilul Romei, Giovanni Alemanno, a declarat vineri seară că în Italia lucrează şi locuiesc 1,5 milioane de români, iar în România sunt 28.000 de societăţi italiene, apreciind că aceste cifre nu sunt întâmplătoare, pentru că cele două state sunt asemănătoare.

24 afișări
Imaginea articolului Alemanno: În Italia locuiesc 1,5 milioane de români, în România sunt 28.000 de societăţi italiene

Alemanno: În Italia locuiesc 1,5 milioane de români, în România sunt 28.000 de societăţi italiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Între graniţele Italiei lucrează şi trăiesc 1,5 milioane de români, iar în România operează 28.000 de societăţi italiene. Observăm un schimb şi o cooperare enormă în care trebuie să investim în viitor. Dar eu cred că aceste cifre nu sunt la întâmplare, cred că, instinctiv, italienii şi românii sunt popoare asemănătoare, fraţi, iar acest sentiment este mai puternic decât orice neînţelegere şi echivoc care au avut loc în recenta istorie", a spus Giovanni Alemanno, la ceremonia de inaugurare a monumentului Lupoaicei, reamplasat în Piaţa Sfântul Gheorghe din Capitală.

Primarul Romei l-a felicitat pe edilul Bucureştiului, Sorin Oprescu, pentru curăţenia şi ordinea pe care le-a remarcat în timpul vizitei sale.

Alemanno s-a referit şi la criza economică, arătând că aceasta este prezentă atât în România, cât şi în Italia.

"Noi vom depăşi însă această criză, şi o vom depăşi împreună. Doar o puternică cooperare comună europeană ne va permite să depăşim aceste probleme. Acest impuls provine dintr-o bogăţie antică, acesta fiind motivul pentru care suntem azi aici, să vă amintim rădăcinile noastre antice", a adăugat Alemanno.

După ceremonie, primarul Romei a vorbit despre infracţionalitate, spunându-le jurnaliştilor prezenţi la eveniment că dintotdeauna au existat criminali şi vor exista în continuare, acesta fiind motivul pentru care "trebuie să fim foarte duri cu ei".

"Infractorul rămâne tot infractor, indiferent dacă este român, italian sau de alte cetăţenii. Împreună cu primul ministru român, dar şi cu primarul am convenit să dăm dovadă de toleranţă zero faţă de infracţionalitate şi totodată să colaborăm, să favorizăm toţi cetăţenii oneşti", a declarat Alemanno.

Giovanni Alemanno a participat, vineri seară, alături de primarul Bucureştiului şi de ambasadorului italian Mario Cospito, la ceremonia de inaugurare a monumentului Lupoaicei, reamplasat în Piaţa Sfântul Gheorghe, care de vineri se va numi Piaţa Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici