ALERTĂ în Buşteni, după ce un urs a fost lovit de o maşină şi s-a refugiat în pădure. Autorităţile cer turiştilor să nu meargă pe munte

Autorităţile din Buşteni sunt în alertă după ce un urs a fost lovit de o maşină, apoi s-a refugiat în pădure. Turiştii şi localnicii sunt sfătuiţi să evite traseele montane, existând riscul ca animalul să fie rănit şi violent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2401 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ în Buşteni, după ce un urs a fost lovit de o maşină şi s-a refugiat în pădure. Autorităţile cer turiştilor să nu meargă pe munte

ALERTĂ în Buşteni, după ce un urs a fost lovit de o maşină şi s-a refugiat în pădure. Autorităţile cer turiştilor să nu meargă pe munte

Potrivit Prefecturii Prahova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza oraşului Buşteni, un urs s-a refugiat în pădure, după ce a fost lovit de un autoturism.

Întrucât nu se ştie dacă animalul a fost rănit sau nu, oamenii din zonă au fost informaţi şi sfătuiţi să nu meargă în pădure.

”Au fost constituite echipe formate din jandarmi, reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi Fondului Cinegetic, care patrulează în zonă pentru protejarea populaţiei. Prin intermediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi al Politiei Locale Buşteni a fost informată populaţia cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de existenţa animalelor sălbatice în general şi a unui urs rănit, în special”, arată Prefectura Prahova.

La rândul său, Jandarmeria Prahova arată că jandarmii montani au căutat ursul în pădure, dar nu l-au găsit.

”Au fost constituite două echipe formate din jandarmi, reprezentanţi ai Ocolului Silvic şi ai Asociatiei de vânătoare, ce au căutat în zonă, dar nu au descoperit ursul sau urme de sânge în vegetaţie. În continuare s-a relaţionat cu gestionarul fondului de vânătoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, arată Jandarmeria Prahova.

Jandarmii recomandă evitarea traseelor montane din zona acestei localităţi, deoarece există riscul ca ursul să fie rănit şi implicit să devină violent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici