Alertă în Timiş: Zeci de poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi pentru prinderea unor tineri care au evadat de la un centru educativ, după ce l-au bătut pe supraveghetor

Doi tineri, de 19 şi 21 de ani, au evadat de la Centrul de Educare din Buziaş, judeţul Timiş. Zeci de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru prinderea lor, transmite corespondentul MEDIAFAX. Surse din anchetă spun că tinerii au simulat că sunt agitaţi, determinând astfel supraveghetorul să deschidă uşa. Deţinuţii l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele, l-au imobilizat şi abia apoi au fugit.

2830 afișări
Imaginea articolului Alertă în Timiş: Zeci de poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi pentru prinderea unor tineri care au evadat de la un centru educativ, după ce l-au bătut pe supraveghetor

Alertă în Timiş: Zeci de poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi pentru prinderea unor tineri care au evadat de la un centru educativ din Timiş

UPDATE ora 10.00 Timiş: Tinerii care au evadat de la un centru educativ l-au bătut pe supraveghetor

Tinerii care au evadat de la Centrul de Educare din Buziaş, judeţul Timiş au simulat că sunt agitaţi, determinând astfel supraveghetorul să deschidă uşa. Deţinuţii l-au lovit cu pumnii şi cu picioarele, l-au imobilizat şi abia apoi au fugit, spun surse din anchetă.

Surse din anchetă au declarat pentru MEDIAFAX că potrivit primelor verificări, deţinuţii au simulat o stare de agitaţie, fapt ce l-a determinat pe supraveghetor să deschidă uşa camerei de deţinere, moment în care trei tineri din cameră l-au lovit cu pumnii, picioarele şi cu un obiect contondent la nivelul capului şi corpului.

„În timp ce era agresat fizic, a fost imobilizat prin strangulare de către un deţinut. Ulterior, doi dintre aceştia s-au deplasat către latura de Est a centrului educativ, unde au sărit gardul unităţii, iar unul dintre deţinuţi a fost capturat de către personalul aflat în serviciu pe aleea centrală a unităţii”, spun sursele citate.


Potrivit unui comunicat al Centrului Educativ Buziaş, este vorba de Soare Claudiu Florin, în vârstă de 19 ani, care avea de ispăşit o pedeapsă de un an şi zece luni pentru furt calificat, şi Teglas Samuel, de 21 de ani, care avea o pedeapsă de doi ani şi 204 zile, pentru tăinuire.

Cei doi au evadat marţi seara, în jurul orei 22.10, sărind gardul împrejmuitor al unităţii.

„În vederea capturării acestor persoane, au fost dispuse măsurile specifice, respectiv alarmarea personalului, tun rimiterea de echipe de căutare formate din personalul Centrului Educativ Buziaş, blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, precum şi cooperarea cu IPJ Timiş, IGPF, IGPR, IJPF Timiş, IJJ Timiş, Poliţia oraşului Buziaş şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj", anunţă Centrul Educativ Buziaş.

De asemenea, conducerea Centrului Educativ Buziaş a dispus începerea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Taguri:
tineri,
evadare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici