Alertă la Penitenciarul Găeşti după EVADAREA unui deţinut condamnat pentru omor: Bărbatul, găsit după mai multe ore | FOTO

Bărbatul condamnat pentru omor, care a evadat, marţi, din Penitenciarul Găeşti, a fost găsit, după câteva ore, într-o benzinărie care are şi restaurant, din localitate, unde individul lucrase, anul trecut, în regim deschis, fără pază.

1540 afișări
Imaginea articolului Alertă la Penitenciarul Găeşti după EVADAREA unui deţinut condamnat pentru omor: Bărbatul, găsit după mai multe ore | FOTO

ALERTĂ la Penitenciarul Găeşti după EVADAREA unui deţinut condamnat pentru omor

Reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa au transmis, marţi seara, că Constantin Creţu, bărbatul de 35 de ani, care a părăsit punctul de lucru, el fiind condamnat pentru omor şi închis la Penitenciarul Găeşti, a fost găsit pe raza localităţii Găeşti.

Acesta a fost găsit în zona unei benzinării care are şi restaurant, unde bărbatul lucrase anul trecut, în regim deschis, fără pază.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul întâlnise acolo o femeie de 33 de ani, cu care a avut o relaţie, dar în ultima vreme aceasta refuzase să se mai întâlnească cu el.

În aceste condiţii, bărbatul i-ar fi spus iubitei sale că va părăsi locul de muncă unde îşi ispăşea pedeapsa, şi va veni la ea, pentru a discuta despre relaţia lor.

Poliţiştii au primit informaţii de la un alt deţinut şi astfel l-au prins pe bărbatul care evadase.

Femeia cu care bărbatul condamnat avea o relaţie a fost dusă şi ea la audiei.

Constantin Creţu, în vârstă de 35 de ani, din Iaşi, era condamnat definitiv la 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localităţii Găeşti.

Facem precizarea că acesta era clasificat în regim deschis şi desfăşura activităţi lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei Dâmboviţa, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră”, a transmis reprezentantul Penitenciarului.

Bărbatul va fi dus înapoi în penitenciar.

Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.depseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici