ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de polei, instituit în opt judeţe, în următoarele ore/ Ce recomandări fac autorităţile

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţă, o atenţionare cod portocaliu de depuneri semnificative de polei, pentru opt judeţe din ţară, valabilă în următoarele ore.

3446 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de polei, instituit în opt judeţe, în următoarele ore/ Ce recomandări fac autorităţile

ALERTĂ METEO: Cod portocaliu de polei, în opt judeţe în următoarele ore

Judeţele vizate de atenţionare sunt Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Ilfov, Vrancea, Galaţi şi Călăraşi, iar atenţionarea expiră la ora 11.00.

Nord-estul, sud-estul, sudul, centrul şi sud-vestul ţării se află, începând de joi de la ora 4 până vineri la ora 14.00, sub cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei. Vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră în Muntenia, Moldova şi la munte.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, din cauza poleiului, pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Harghita, Prahova şi Vrancea. În Constanţa şi Tulcea este ceaţă, potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru a nu fi implicaţi în de accidente rutiere, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, că circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol.

De asemenea, şoferii trebuie să evite pe cât posibil depăşirile, iar dacă este necesar, să depăşească doar după o asigurare temeinică. În mers, distanţa între maşini trebuie păstrată suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Poliţiştii rutieri recomandă tuturor şoferilor să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici