„Alertă roşie” de caniculă în Marea Britanie: starea de urgenţă, proclamată pentru prima dată

În discursul său, şefa Serviciului Naţional de Meteorologie a anunţat temperaturi de 40 de grade pentru luni şi marţi.

1607 afișări
Imaginea articolului „Alertă roşie” de caniculă în Marea Britanie: starea de urgenţă, proclamată pentru prima dată

„Alerta roşie” de caniculă în Marea Britanie: starea de urgenţă, proclamată pentru prima dată

Cod roşu şi în Marea Britanie pentru căldură. Pentru prima dată, guvernul a proclamat stare de urgenţă la nivel naţional, având în vedere temperaturile ridicate aşteptate începând din acest weekend, cu vârfuri luni şi marţi, în special în regiunile din estul şi centrul Angliei.

S-a întrunit Comitetul de Urgenţă al guvernului, pentru a discuta despre caniculă. Agenţia pentru Siguranţa Sănătăţii a ridicat „avertismentul de sănătate” în Anglia la nivelul 4, maxim, în primele două zile ale săptămânii viitoare, când termometrul va atinge 40 de grade, mai mult decât recordul anterior înregistrat la Cambridge, în 2019, cu 38,7 grade.

O urgenţă de acest fel „se realizează atunci când valul de căldură este atât de sever şi/sau prelungit încât efectele sale se extind dincolo de sistemul sanitar şi de asistenţă socială. La acest nivel, îmbolnăvirea şi decesul pot apărea în rândul oamenilor apţi şi sănătoşi şi nu doar în grupuri cu risc ridicat”, explică Met Office.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici