Alexandru Rafila, ales în Comitetului regional al OMS pentru Europa

Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătăţii, a fost ales în comitetul permanent al Comitetului regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa, astfel încât, pentru prima dată după zece ani, România are un reprezentant în acest for.

457 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila, ales în Comitetului regional al OMS pentru Europa

Alexandru Rafila, ales în Comitetului regional al OMS pentru Europa (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

România va participa astfel direct la stabilirea cadrului strategic european în domeniul sănătăţii şi va lua parte activ la deciziile privind implementarea strategiilor şi ale politicilor de sănătate 2014 -2020.

În perioada 15 - 18 septembrie, la Copenhaga are loc cea de-a 64-a sesiune a Comitetului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Evenimentul reuneşte 300 de participanti din 53 de ţări. România este reprezentată la eveniment de o delegaţie a Ministerului Sănătăţii condusă de subsecretarul de stat Răzvan Vulcănescu.

Alexandru Rafila este consilier al ministrului Sănătăţii, microbiolog şi specialist în sănătate publică, şef laborator microbiologie în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" şi şeful Catedrei de microbiologie din cadrul Universităţii de Medicină "Carol Davila".

El a câştigat unul din cele patru mandate din cadrul comitetului permanent, informează Ministerul Sănătăţii..

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici