Alexandru Rafila, despre instituirea carantinei: care este marea greşeală pe care o fac autorităţile

  • Măsura carantinei locale trebuie explicată oamenilor de autorităţile locale, spune Alexandru Rafila
  • Dacă primarul spune că e abuzivă, nu face decât să alimenteze mai multă neîncredere, a mai declarat acesta
2838 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila, despre instituirea carantinei: care este marea greşeală pe care o fac autorităţile

Alexandru Rafila, despre instituirea carantinei: care este marea greşeală pe care o fac autorităţile

Carantina trebuie şi explicată. Dacă primarul spune că e abuzivă, nu face decât să alimenteze mai multă neîncredere, a spus Alexandru Rafila la Digi24.
 
Măsura carantinei locale trebuie explicată oamenilor de autorităţile locale, care trebuie să dea şi propriul exemplu, spune Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
Dacă autorităţile locale sunt cele care contestă măsura carantinei, efectele asupra oamenilor vor fi negative, adaugă el.
 
Măsura carantinei unei localităţi mici şi-a dovedit eficienţa, spune medicul, amintind de cazul Ţăndărei, localitate băgată în carantină în perioada stării de urgenţă.
 
„Cred că este şi o măsură care ar putea să descurajeze comportamente necorespunzătoare, acelaşi timp de comportament, pe viitor, care să ducă la acelaşi tip de situaţie. Cu o condiţie: a explicării. Dacă faci doar carantină şi nu explici suficient – şi explicaţia nu trebuie să vină de la ministrul Sănătăţii, ci de la autoritatea locală. Sunt cei care îşi cunosc concetăţenii”, a spus Rafila.
 
Conform acestuia, dacă autoritatea locală spune că nu e necesară carantina, că e abuzivă, că încalcă drepturile, se intră într-o spirală care nu face altceva decât să alimenteze mai mult neîncrederea, mai puţin respect pentru reguli şi pe termen mediu s-ar putea chiar să existe efecte negative: „ostilizarea populaţiei trebuie foarte bine studiată, astfel încât să nu se întâmple şi, chiar dacă sunt localităţi care intră în carantină, oamenilor ar trebui să li se explice că aceasta este făcută în interesul comunităţii lor, nu împotriva comunităţii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici