Alexandru şi-a transformat cafeneaua în atelier de creaţie din cauza carantinării oraşului Constanţa

  • Vânzarea în sistem take-away şi delivery nu ajută cafenelele să supravieţuiască, de aceea e nevoie să se reinventeze
  • Alexandru şi-a închis pentru două săptămâni locaţia pentru a putea schimba conceptul în atelier de creaţie
  • Un aranjament de Crăciun poate costa între 45 lei şi 1.500 lei, în funcţie de personalizare
1457 afișări
Imaginea articolului Alexandru şi-a transformat cafeneaua în atelier de creaţie din cauza carantinării oraşului Constanţa

Alexandru şi-a transformat cafeneaua în atelier de creaţie din cauza carantinării oraşului Constanţa

Alexandru Apostol are 30 de ani şi este proprietarul unei cafenele din Constanţa. Anul acesta i-a adus schimbări business-ului pe care îl conduce. În primăvară cafeneaua a fost închisă pentru trei luni, timp în care facturile şi chiria au continuat să vină.

Fericirea a durat pănă în noiembrie, când oraşul Constanţa a intrat în carantină, iar localurile au rămas deschise doar pentru delivery şi take-away. Alexandru a hotărât să-şi închidă de tot cafeneaua timp de două săptămâni pentru a se putea reinventa.

Cafeneaua s-a transformat într-un atelier de creaţie. Mesele la care stăteau clienţii sunt acum pline de flori, aranjamente şi coroniţe pentru Crăciun.

Alexandru Apostol, proprietar cafenea: Noi am ales să facem decoraţiuni de Crăciun, pentru că luna decembrie favorizează genul ăsta de comerţ şi sperăm cumva să achităm tot ce înseamnă susţinerea unei mici afaceri. Speranţa mea este să creadă în micile afaceri şi să le susţină, iar de luna viitoare vom vedea ce va fi.

În atelierul de creaţie al lui Alex găseşti aranjamente deja gata de livrat, iar dacă vrei ceva personalizat, poţi face asta după bunul plac.

Asta a făcut şi Erika Isac. Erika şi-a ales o coroniţă cu portocale uscate, flori de bumbac, steluţe de anason, merişoare şi diferite tipuri de brad.

Pentru că este artist, ştie cât de greu le este antreprenorilor în această perioadă şi de aceea a renunţat la ideea de a cumpăra decoraţiuni de Crăciun din mall şi a ales unele handamde.

Erika Isac, client: Am ales să-mi dau o comandă de o coroniţă de Crăciun personalizată, pentru că pot alege să mi se adauge tot felul de elemente naturale, de tip coji de portocală, scorţişoară, crenguţe de brad şi aşa mai departe şi pentru că-mi place să susţin în general afacerile locale, mai ales în perioada asta.

Preţurile pornesc de la 45 lei şi pot creşte în funcţie de inventivitatea ta. Dacă ţi se pare prea puţin o coroniţă, îţi poţi împobodi întreaga uşă pentru aproximativ 1.500 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici