Alexe: ”Garda de Mediu nu a aplicat nicio sancţiune Primăriei Capitalei în cazul calităţii aerului. Nu cred că într-un oraş cu atât de multe sesizări ale cetăţenilor, nu s-a dat nicio sancţiune”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus, luni seara, că angajaţii Gărzii de Mediu nu au aplicat, în ultimii şase ani, nicio sancţiune Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), la capitolul calităţii aerului, demnitarul punând situaţia pe baza „bunei relaţionări” dintre PMB şi comisarii de mediu.

513 afișări
Imaginea articolului Alexe: ”Garda de Mediu nu a aplicat nicio sancţiune Primăriei Capitalei în cazul calităţii aerului. Nu cred că într-un oraş cu atât de multe sesizări ale cetăţenilor, nu s-a dat nicio sancţiune”

Alexe: ”Garda de Mediu nu a aplicat nicio sancţiune Primăriei Capitalei în cazul calităţii aerului. Nu cred că într-un oraş cu atât de multe sesizări ale cetăţenilor, nu s-a dat nicio sancţiune”

„Ani de zile nu a fost dată nicio sancţiune, nici mărcar o sancţiune Primăriei Generale a Capitalei, privind calitatea aerului din Bucureşti. Din 2014 încoace, Garda de Mediu nu a avut nicio sacţiune pentru Primăria Generală a Capitalei. (...) Nu cred că într-un oraş cu atât de multe sesizări ale cetăţenilor, nu s-a dat nicio sancţiune”, a spus Alexe, la Digi 24.

Întrebat care este explicaţia pentru această situaţie, ministrul a răspuns: „Cred că buna relaţionare dintre Primăria Generală a Capitalei şi comisarii Gărzii de Mediu a fost o relaţie care, din păcate, nu a făcut să îşi ducă la îndeplinire atribuţiile de serviciu”.

Conform sursei citate, în perioada următoare urmează să fie numit un nou comisar-şef la Garda de Mediu, Gabriela Dorojan , şi-a depus mandatul, la finalul săptămânii trecute.

„Nu l-am numit încă pentru că ne dorim să avem o persoană care să aibă un profil care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor României. Trebuie făcută şi prevenţie acolo unde este cazul, trebuiesc aplicate şi sancţiuni unde derapajele au fost constante şi nu s-a observat o îmbunătăţire a situaţiei. Nu iau în calcul să ajungă să fie numit un om politic, pentru că este funcţionar public şi ei nu au apartenenţă politică”, a adăugat ministrul.

Odată cu plecarea lui Dorojan de la Garda de Mediu, a plecat şi şefa de cabinet a acesteia, Angelica Cobzaru, care este sora primarului general Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici