Alin Simota şi trei membri ai grupării de infracţiuni cu violenţă conduse de el au fost arestaţi

Omul de afaceri Alin Simota, consilier local PNL la Petroşani, şi trei membri ai grupării conduse de acesta şi suspectate de infracţiuni cu violenţă, cămătărie, înşelăciune şi şantaj, reţinuţi de procurorii DIICOT, au fost arestaţi, miercuri, de Curtea de Apel Alba Iulia.

322 afișări
Imaginea articolului Alin Simota şi trei membri ai grupării de infracţiuni cu violenţă conduse de el au fost arestaţi

Alin Simota şi trei membri ai grupării de infracţiuni cu violenţă conduse de el au fost arestaţi

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că procurorii DIICOT au înaintat instanţei propuneri de arestare preventivă pentru omul de afaceri hunedorean Alin Simota şi pentru alţi trei membri ai grupării conduse de acesta, toţi patru fiind reţinuţi în noaptea de marţi spre miercuri.

Muntean a spus că procurorii au înaintat şi o propunere de arestare în lipsă pentru un al cincilea membru al grupării, care nu a fost încă prins.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea procurorilor DIICOT şi a emis pe numele celor cinci învinuiţi mandate de arestare preventivă.

"Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, a fost atacată cu recurs, iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a afirmat Muntean.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au destructurat o grupare infracţională organizată deosebit de violentă, al cărei lider era Alin Simota.

Conform unui comunicat transmis, marţi, de DIICOT, gruparea infracţională, care acţiona în special în judeţul Hunedoara, era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, fiind suspectată de acte de violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelaciune.

Din probele aflate la dosar rezultă că liderul grupării, Alin Simota, transmitea ordinele către inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor în executare.

"La solicitarea lui Simota Alin au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii", au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit că un candidat la funcţia de consilier local (Paul Gherasim, candidat în 2008, când a avut loc agresiunea, ulterior ales local - n.r.) a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care acesta le administra.

În acest dosar, procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi, şapte percheziţii la mai multe adrese din judeţul Hunedoara, una dintre percheziţii fiind la Clubul Sportiv Jiul Petroşani, în biroul lui Alin Simota, care a fost ridicat de anchetatori de la locuinţa sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici