Alistar: Mă voi adresa CEDO şi voi chema în judecată ANI

Directorul executiv al Transparency International (TI) România, Victor Alistar, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului şi că va chema în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

36 afișări
Imaginea articolului Alistar: Mă voi adresa CEDO şi voi chema în judecată ANI

Preşedintele TI România Victor Alistar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Victor Alistar a precizat că nu se împotriveşte investigaţiei în cazul lui, ca urmare a sesizării de către ANI a Parchetului Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, însă cere respectarea procedurilor.

"Voi chema ANI în judecată pentru daune civile şi mă voi adresa Curţii Europene. Voi chema pentru calomnie şi alte persoane în judecată", a mai spus Alistar.

ANI a anunţat, în 19 iunie, că a sesizat Parchetul Judecătoriei sectorului 1 pentru a face cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual de către Victor Alistar, precum şi cu privire la comiterea infracţiunii de fals intelectual de către soţia sa, Lavinia Nicoleta Ciută.

Totodată, ANI a cerut cercetarea pentru complicitate la fals intelectual a Getei Lepădatu şi a Ioanei Tănase, desemnate să asigure implementarea prevederilor legale privind declaraţiile de avere şi de interese la nivelul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional.

Comunicarea transmisă de ANI lui Victor Alistar poartă data poştei 22 iunie, fiind înmânată în 25 iunie, la domiciulul unde directorul TI a fost citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici