Alocaţia complementară şi cea pentru familia monoparentală, plafonate la maxim 60-70 lei lunar

Alocaţia lunară de plasament pentru protecţia copilului şi indemnizaţiile şi ajutoarele pentru însoţitorii persoanelor cu handicap vor fi reduse cu 15%, iar alocaţia familială complementară şi cea de susţinere a familiei monoparentale vor fi plafonate la maxim 60 lei, respectiv cel mult 70 lei lunar.

1618 afișări
Imaginea articolului Alocaţia complementară şi cea pentru familia monoparentală, plafonate la maxim 60-70 lei lunar

Alocaţia complementară şi cea pentru familia monoparentală, plafonate la maxim 60-70 lei lunar (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Reducerile de alocaţii sunt incluse într-un proiect de ordonanţă de urgenţă aflat în stadiu de elaborare.

Alocaţia familială complementară şi cea pentru familii monoparentale este acordată persoanelor care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la salariul minim net pe economie.

Conform documentului, alocaţia familială complementară va fi plafonată la 40 lei pentru o familie cu un copil (faţă de 50 lei în prezent), la 50 lei pentru familia cu doi copii (60 lei în prezent), la 55 lei pentru familia cu trei copii (65 lei în prezent) şi la 60 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii (70 lei în prezent).

Alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală va fi plafonată la 60 lei pentru familia cu un copil (faţă de 70 lei în prezent), la 65 lei pentru familia cu doi copii (80 lei în prezent), la 70 lei pentru familia cu trei copii (85 lei în prezent) şi la 75 lei pentru familia cu patru sau mai mulţi copii (90 lei în prezent).

Cuantumul indemnizaţiei pentru susţinerea familiei în vederea creşterii copilului va fi de asemenea diminuată cu 25%, dar nu mai puţin de 600 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici